ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε «αμετανόητο μπαχαλάκια» τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, Ευριπίδη Στυλιανίδη, για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε «αμετανόητο μπαχαλάκια» τον πρώην πρωθυπουργό» με ανάρτησή του στο Twitter.

​Καταλόγισε, δε, στον κ. Τσίπρα ότι έχει στόχο να τινάξει τη διαδικασία στον αέρα.

«Είναι απαράδεκτο και αποκαλυπτικό: εκείνος ενορχηστρώνει σταθερά όλες τις εμπρηστικές ενέργειες του κόμματός του εντός και εκτός Βουλής» συμπλήρωσε.

Επιστολή Τσίπρα σε Στυλιανίδη

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης, όπως είχε προαναγγείλει, θέτοντας το ζήτημα της ερμηνευτικής δήλωσης στον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Πρόκειται για δήλωση την οποία είχε εισάγει η προηγούμενη κυβέρνηση και είχε υπερψηφιστεί από 175 βουλευτές, συνεπώς χρειάζονται πλέον 180 ψήφοι από την παρούσα Βουλή για να ενσωματωθεί στο συνταγματικό κείμενο.

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι με τη μη ενσωμάτωση της ερμηνευτικής δήλωσης ελλοχεύει ο κίνδυνος να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση Novartis.

Απάντηση Στυλιανίδη

Από την πλευρά του, σε απαντητική επιστολή του, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι η επί της ουσίας συζήτηση για το ζήτημα διεξήχθη διεξοδικά στη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής στις 17 Οκτωβρίου.

«Παρά ταύτα, το Προεδρείο της Επιτροπής αποφάσισε τη διανομή της επιστολής σας σε όλα τα μέλη του και έδωσε κατ' εξαίρεση τη δυνατότητα στους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων να τοποθετηθούν πολιτικά. Σε κάθε περίπτωση, η Ολομέλεια που ακολουθεί δίνει τη δυνατότητα για τοποθετήσεις επί της ουσίας», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, δε, ότι στις 11 Νοεμβρίου κατατίθεται η Έκθεση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος μετά από γόνιμο διάλογο, «ο οποίος ευχόμαστε να διεξαχθεί και στην Ολομέλεια», όπως πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας για Novartis: Μεθοδεύουν παραγραφή μη ψηφίζοντας την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 86

Σχετικά:

Τσίπρας για Novartis: Μεθοδεύουν παραγραφή μη ψηφίζοντας την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 86
Tags:
Χρήστος Στυλιανίδης, Συνταγματική Αναθεώρηση, Novartis, Αλέξης Τσίπρας, Ανδρέας Λοβέρδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK