01:05 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρώην υπουργός, Παναγιώτης Λαφαζάνης, παρακολούθησε την ταινία του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικοι στην Αίθουσα». Ωστόσο, η εντύπωση που του προκάλεσε, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Με υποτιμητικό τρόπο σχολίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην Αίθουσα», την οποία χαρακτήρισε ως μία «οδυνηρή έκπληξη» και ένα «αρνητικό σοκ».

«Λυπάμαι ειλικρινά που είμαι υποχρεωμένος να πω ότι το περιεχόμενο της ταινίας έχει ελάχιστη σχέση με την αλήθεια, τις τότε πραγματικές συγκρούσεις, τα αληθινά διλήμματα, τις εναλλακτικές προτάσεις, τις δυνατότητες και τα γεγονότα εκείνης της κρίσιμης περιόδου, ενώ δίνει την εντύπωση ότι το σενάριο της κατασκευάστηκε για να εξωραΐσει πρόσωπα και ανεξάρτητα από προθέσεις, να συγκαλύψει ανεπίτρεπτες καταστάσεις» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός της πρώτης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Κατήγγειλε δε, ότι «έχουν κακοποιηθεί και συκοφαντηθεί τόσο πολύ όσοι είχαν προτείνει τότε ένα ρεαλιστικό και τολμηρό εναλλακτικό δρόμο για την χώρα – επίκαιρο όσο ποτέ και σήμερα – ώστε δεν θα ανέμενε κανείς πως και ο Κ. Γαβράς θα μπορούσε να συνδράμει στην αγνόησή αυτού του δρόμου ή και την εύκολη λοιδορία των προτάσεων που τον αντιπροσώπευαν».

Και συνέχισε: «Το παιχνίδι της Ελλάδας δεν χάθηκε τότε, κ. Γαβρά, στις Βρυξέλλες ούτε στο Βερολίνο. Αυτοί την βρώμικη δουλειά τους έκαναν. Το παιχνίδι, δυστυχώς, εκείνη την κρίσιμη περίοδο “πουλήθηκε” στην Αθήνα από όλους εκείνους που όφειλαν να προασπίσουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και το μέλλον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού».

«Η ανάγκη μίας Ελλάδας ανεξάρτητης, πραγματικά δημοκρατικής, κοινωνικά δίκαιης, στο δρόμο της ανασυγκρότησης και της αναγέννησης, χωρίς την αμερικανογερμανοκρατία και τους «υπαλλήλους» της, αποτελεί την μεγάλη σημαία που αργά ή γρήγορα θα σηκώσει ξανά ψηλά  και νικηφόρα ο λαός μας» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης, σε κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα «iskra.gr».

Υπενθυμίζεται ότι η ταινία «Ενήλικοι στην Αίθουσα» βασίστηκε στις μαρτυρίες και τις διηγήσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γαβράς στο Sputnik: Το ΠΑΣΟΚ και η Δεξιά φταίνε για το χρέος, οι ευθύνες είναι πριν το 2010

Γαβράς: Ο Βαρουφάκης με άφησε να ακούσω τους ηχογραφημένους διαλόγους του Eurogroup

Λούλης: Ο Βαρουφάκης έχει αλαζονικά και ναρκισσιστικά στοιχεία - Βίντεο

Tags:
υπουργός, Κυβέρνηση, κινηματογράφος, ταινία, ΣΥΡΙΖΑ, ταινίες, Κώστας Γαβράς, Παναγιώτης Λαφαζάνης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK