15:27 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τη φερόμενη παρέμβαση του Μάριου Σαλμά για επίσπευση εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης, κατήγγειλε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση το Σάββατο στην οποία καταγγέλλει ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς, ζήτησε την επίσπευση εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά.

Όπως αναφέρει η Ένωση, ο εκπρόσωπος Τύπου και πρόεδρος του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, Χαράλαμπος Σεβαστίδης, κατήγγειλε ότι την Παρασκευή, στις 10:30, ο βουλευτής τηλεφώνησε στο υπηρεσιακό τηλέφωνο και ζήτησε την επίσπευση της υπόθεσης.

«Καταγγέλθηκε από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσής μας, κ. Χαράλαμπο Σεβαστίδη, Πρόεδρο του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς, χθες και ώρα 10.30’π.μ. με τηλεφωνική παρέμβασή του στο υπηρεσιακό τηλέφωνο κατά την ώρα της διάσκεψης του Τμήματος, ζήτησε από τον συνάδελφο, την επίσπευση εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος του τμήματος φέρεται να ενημέρωσε τον βουλευτή ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση για εκκρεμείς υποθέσεις και «τότε ο βουλευτής απάντησε σε έντονο ύφος», σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.

«Όμοια παρέμβαση έγινε από τον βουλευτή και σε Εισαγγελέα», σημειώνει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ο πρόεδρος του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων κοινοποίησε εγγράφως το συμβάν στον πρόεδρο και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«​Θα πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι παρεμβάσεις σε δικαστικούς λειτουργούς πέρα από παράνομες είναι και ατελέσφορες. Ο δηλωμένος από πολιτικά πρόσωπα σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μοιάζει πολλές φορές κοινότυπος και υποκριτικός, όταν οι πράξεις τους και οι ενέργειές τους απέχουν πολύ από τις διακηρύξεις τους. Η Ένωση προτρέπει κάθε Δικαστή και Εισαγγελέα να καταγγέλλει άμεσα τέτοιες συμπεριφορές που προσβάλουν την Δημοκρατία, την Συνταγματική διάκριση των εξουσιών και τον θεσμό που υπηρετούμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπόθεση Novartis: Έρευνα των εισαγγελέων για καταγγελίες κατά του Γιάννη Στουρνάρα

Άδωνις Γεωργιάδης για Novartis: Ντροπιαστική για τη Δικαιοσύνη η αλληλοκατηγορία εισαγγελέων

Υπόθεση Novartis: «Ούτε είδα, ούτε συμμετείχα, ούτε γνωρίζω» κατέθεσε ο Μανιαδάκης

Tags:
παρέμβαση, Δικαιοσύνη, δικαστική απόφαση, Μάριος Σαλμάς, πολιτικός, Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK