02:54 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για τα όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες με φόντο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη στάση του μετά τα επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εξαπολύει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Είναι πραγματικά πρωτοφανής η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι οι μάσκες έχουν πλέον πέσει», δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm».

Η ίδια πρόσθεσε πως τα ευρήματα της αστυνομικής επιχείρησης την Κυριακή απέδειξαν πως ήταν απαραίτητη η κατάργηση του ασύλου.

«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι δεν ακούσαμε κουβέντα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα αυτής της επιχείρησης, η οποία αποδεικνύει περίτρανα πόσο αναγκαία ήταν αυτή η διάταξη», σχολίασε.

Σημείωσε ακόμα πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει πάρει θέση ούτε για την επίθεση στο πολιτικό της γραφείο.

«Τα πανεπιστήμια μας να μην είναι ορμητήρια βίας και ανομίας»

Μιλώντας για την επιχείρηση της Κυριακής ξεκαθάρισε πως έγινε μετά από έντονες καταγγελίες του πανεπιστημίου και της Συγκλήτου

Έκανε ακόμη λόγο για μια διαφορετική εικόνα στα πανεπιστήμια, υπογραμμίζοντας ωστόσο, πως ακόμη δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

«Αυτές οι ισχνές μειοψηφίες δεν μπορούν να αλλάξουν τη γενική εικόνα ότι πρέπει επιτέλους τα πανεπιστήμια μας να μην είναι ορμητήρια βίας και ανομίας», ανέφερε σχολιάζοντας πως η κοινή γνώμη είναι σύμφωνη με τα παραπάνω.

«Τα αρμόδια όργανα έχουν τα εργαλεία για την εφαρμογή της διάταξης»

Η κα Κεραμέως έκανε γνωστό ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συζητήσεις με την ακαδημαική κοινότητα για τους τρόπους αναβάθμισης των Πανεπιστημίων.

Σε ερώτηση για το  αν το θέμα των καταλήψεων στα πανεπιστήμια εντάσσεται στην προετοιμασία του νομοθετικού έργου που το υπουργείο Παιδείας θα θέσει σε  διαβούλευση και θα φέρει στη Βουλή η υπουργός απάντησε:

«Ό,τι είχαμε να κάνουμε το κάναμε. Πλέον τα εργαλεία τα έχουν τα αρμόδια όργανα και η Πολιτεία και από εκεί και πέρα είναι ζήτημα εφαρμογής αυτής της διάταξης, όπως προβλέπεται. Εμείς εστιάζουμε σε άλλα ζητήματα, που αφορούν στο σχολείο»,  ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ακόμα το υπουργείο θα φέρει προς διαβούλευση διατάξεις που έχουν να κάνουν με ενίσχυση της ανεξάρτητης αρχής και με μία μεγαλύτερη εξωστρέφεια για τα πανεπιστήμια».

«Αναστέλλεται η λειτουργία των 37 τμημάτων»

Η υπουργός, τέλος, αναφέρθηκε στην αναστολή αρκετών πανεπιστημιακών τμηματων.

«Μιλάμε για 37 τμήματα τα οποία δεν έχουν λειτουργήσει, δεν έχουν φοιτητές, πολλά από αυτά δεν έχουν υποδομές, δεν έχουν καθηγητές, είναι τμήματα τα οποία είχαν ιδρυθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς την προηγούμενη γνώμη της ανεξάρτητης αρχής- παρά το ότι ο νόμος της ίδιας της προηγούμενης κυβέρνησης προέβλεπε αναγκαστικά τη γνώμη αυτής της αρχής-τμήματα που είχαν γίνει μερικά από αυτά με κοινοβουλευτικές τροπολογίες των τελευταίων λεπτών», σημείωσε.

Όπως εξήγησε αναστέλλεται η έναρξη λειτουργίας, προκειμένου να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, να υποβληθούν μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, και να εξεταστεί η αναγκαιότητα αυτών των τμημάτων.

Tags:
Υπουργείο Παιδείας, άσυλο, αστυνομία, μολότοφ, φοιτητές, επεισόδια, επεισόδιο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΑΣΟΕΕ, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK