ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2020 αναμένεται να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους αναμένεται να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Το νομοσχέδιο αυτό αφορά τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκησης προς τους δήμους και τις περιφέρειες με αντίστοιχα κονδύλια και προσωπικό, όπως ανέφερε ο υπουργό, σε συνέντευξή του στο Grtimes.gr.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εκτός από τα νομοσχέδια για απλοποίηση της εκλογικής διαδικασίας και την ψήφο των αποδήμων ετοιμάζονται άλλα δύο.

Το ένα θα αφορά την απλοποίηση του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων και το άλλο την επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης της ιθαγένειας.

Αναφερόμενος στο αίτημα μεγάλων δήμων για μητροπολιτική διοίκηση, ο υπουργός ανέφερε πως το ζήτημα θα τεθεί προς συζήτηση, τόσο στο νέο προεδρείο της ΚΕΔΕ όσο και εντός της ΝΔ και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

«Οι αλλαγές, οι οποίες φιλοδοξούμε να κάνουμε, θέλω να είναι στέρεες, τεκμηριωμένες και να τύχουν πολύ μεγάλης απήχησης και στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον δημόσιο τομέα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης της ιδιωτικής οικονομίας και κατά των μαζικών προσλήψεων και της νέας υπερδιόγκωσης του Δημοσίου.

«Το Δημόσιο θα πρέπει να είναι μικρό, όσο χρειαζόμαστε», επισήμανε διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις.
Tags:
Νομοσχέδιο, τοπική αυτοδιοίκηση, Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK