01:51 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis που συνεδριάζει σήμερα στη Βουλή και ενώ έχει ζητηθεί η εξαίρεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Σκληρή ανακοίνωση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνεδρίαση της Προανακριτικής για τη Novartis που είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ή θα εφαρμόσουν για τους ίδιους όσα εφάρμοσαν για τη μειοψηφία ή θα επιβεβαιώσουν ότι είναι πραξικοπηματίες με θεσμικό περιτύλιγμα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί πως το παραπάνω σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται μετά το αίτημα εξαίρεσης των βουλευτών του Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Προανακριτική και ενώ η παράταξη της Κουμουνδούρου έχει επίσης ζητήσει την εξαίρεση των Θανάση Πλεύρη , Κώστα Κυρανάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου από την Επιτροπή.

«Θα τεθεί, μετά από σχετική αίτηση του συνηγόρου του κ. Παπαγγελόπουλου, το θέμα της εξαίρεσης μελών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ από την επιτροπή καθώς προκύπτουν υπόνοιες μεροληψίας τους», αναφέρει σχετικά στην ανακοίνωσή του.

Σημειώνει ακόμα πως οι λόγοι εξαίρεσης είναι ταυτόσημοι τόσο για το αίτημα εξαίρεσης των Πολάκη – Τζανακόπουλου όσο και για τους Πλεύρη, Κυρανάκη, Κεγκέρογλου.

«Ο λόγος εξαίρεσης, δηλαδή, που προβάλλεται, και μάλιστα από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, είναι ταυτόσημος με τον λόγο εξαίρεσης που επικαλέστηκε η πλειοψηφία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την εξαίρεση του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου (άρθρο 15 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας)», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζει ακόμα πως εξαρχής δήλωνε ότι η επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα ως προς τη σύνθεσή της και την εξαίρεση μελών της.

«Αντίθετα κάτι τέτοιο προσκρούει ευθέως στις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής, στις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και τελικά στο ίδιο το Σύνταγμα και παρ' όλα αυτά η πλειοψηφία αποφάσισε την εξαίρεση, εκτρεπόμενη από τις αρχές της κοινοβουλευτικής λειτουργίας», συμπλήρωσε.

Σημειώνει δε πως το σημερινό ζήτημα αφορά τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ και θέτει το εξής ερώτημα:

«Θα μείνουν πιστοί σε όσα έλεγαν τόσες μέρες ή θα αποφασίσουν με άλλα μέτρα και σταθμά επειδή το αίτημα αφορά εκείνους;».

Σχολιάζει δε πως αν επιλέξουν το δεύτερο, θα εξευτελίσουν τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, την Επιτροπή «και τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους».

«Τους προκαλούμε λοιπόν να εφαρμόσουν και για αυτούς τους ίδιους όσα εφάρμοσαν για τη μειοψηφία. Ειδάλλως θα επιβεβαιώσουν σε όλους τους πολίτες ότι είναι απλοί δικολάβοι και πραξικοπηματίες με θεσμικό περιτύλιγμα», καταλήγει.
Tags:
Novartis, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK