11:56 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σφοδρή αντιπαράθεση για όσα εκτυλίχθηκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και αναφορικά με την επίθεση στο γραφείο της υπουργού Παιδείας, είχαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και η Νίκη Κεραμέως.

Κόντρα μεταξύ της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμεώς και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη ξέσπασε με αφορμή τα επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία θεωρεί αδιανόητο το να βρίσκονται κράνη, ρόπαλα, διαρρηκτικά εργαλεία, πέτρες και μάρμαρα μέσα στο πανεπιστήμιο.

Παράλληλα σημείωσε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το «κοινωνικό φαινόμενο των μπαχαλάκηδων», κάτι που όπως είπε συνιστά τη διαφορά των δύο παρατάξεων.

Ο κ. Φίλης, τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως τα γεγονότα στο ΟΠΑ του δημιούργησαν «τεράστια ανησυχία» χαρακτηρίζοντας όσα έγιναν «ανώφελες εντάσεις που μπορούν να δημιουργήσουν αδιέξοδα».

«Σκοπός της κυβέρνησης είναι να αλλάξει την ατζέντα Εκατό ημέρες τώρα έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει το προσφυγικό» σχολίασε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να δυσφημεί τους φοιτητές και τα πανεπιστήμια. Θα μας βρει απέναντι σε αυτή την ύπουλη προσπάθειά της, που οδηγεί στην υπονόμευση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης».

Ζήτησε δε από την υπουργό να δεσμευτεί ότι η αστυνομία δεν θα πάρει πρωτοβουλίες χωρίς συνεννόηση στους τριήμερους εορτασμούς της 17 Νοέμβρη στο ΕΜΠ και να μην υπάρξει κλιμάκωση της έντασης.

«Πέντε χρόνια τώρα τα φαινόμενα ανομίας τα αντιμετωπίσαμε χωρίς επικοινωνιακό σόου. Δεν κυνηγήσαμε κανέναν. Είστε υπόλογη και υπεύθυνη προσωπικά για οτιδήποτε συμβεί στο τριήμερο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Από την πλευρά της η κ. Κεραμέως σχολίασε αναφορικά με την επίθεση στο πολιτικό της γραφείο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει πει κουβέντα» και δεν την καταδίκασε.

Σε απάντηση ο κ. Φίλης χαρακτήρισε «λυπηρή και καταδικαστέα» την επίθεση, χαρακτηρίζοντας τις κόκκινες μπογιές «ένα ελαφρύ πλημμέλημα».

«Είναι αδιανόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει όσους με οποιαδήποτε μορφή προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους» τόνισε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε: «Εσείς επιλέγετε να είστε με αυτούς που κάνουν ορμητήρια βίας τα πανεπιστήμια, εμείς είμαστε με αυτούς που τα θέλουν απαλλαγμένα από κάθε μορφή βίας. Αυτή είναι η διαφορά μας».

Αναφερθείσα στις αποδοκιμασίες φοιτητή προς τον κ. Φίλη όταν ο ίδιος πήγε στο ΟΠΑ η κ. Κεραμέως ανέφερε: «Καταλαβαίνω ότι η θέση του κ. Φίλη είναι δυσμενής. Πήγε χθες στο ΟΠΑ και τον αποδοκίμασαν οι ίδιοι οι φοιτητές».

O κ. Φίλης, απάντησε στη συνέχεια ότι η υπουργός «δεν γνωρίζει από λαό και κίνημα. Στο κίνημα υπάρχει και το στοιχείο της αντιδικίας».

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK