03:27 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη συζήτηση για τον διορισμό της ηγεσίας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή κάνοντας λόγο για «μαύρες μέρες για τα σχολεία».

Με ένταση και αποχωρήσεις πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για τον διορισμό του προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), σύμφωνα με το skai.gr.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ζήτησε από τον προτεινόμενο από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για πρόεδρο του ΙΕΠ, κ. Ιωάννη Αντωνίου να ανακαλέσει παλαιότερες τοποθετήσεις του, που ο πρώην υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε « προσβλητικές και απαξιωτικές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής του για την Παιδεία.  

Ο κ. Αντωνίου δεν ανακάλεσε τις δηλώσεις του, που σύμφωνα με τον κ. Φίλη έκαναν λόγο για «γκρέμισμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στη Παιδεία».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, δήλωσε αμέσως μετά ότι η τοποθέτηση του κ. Αντωνίου, είναι «στενά κομματική και σηματοδοτεί μαύρες μέρες για τα σχολεία, τα παιδιά, τις οικογένειές τους και το δικαίωμα της νεολαίας σε ουσιαστική μόρφωση».

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι είναι λυπηρό που ο ΣΥΡΙΖΑ «φοβάται το διάλογο», πως επικαλείται α λα καρτ τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών και χαρακτήρισε υπερκομματική την επιλογή του κ. Αντωνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κόντρα Φίλη - Κεραμέως με φόντο τα επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Κεραμέως κατά ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής η στάση τους για τα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Tags:
διαμαρτυρία, αποχώρηση, Νίκη Κεραμέως, Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK