11:28 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΕΝΟ - ΔΕΗ, στον απόηχο της δημοσίευσης του προωθούμενο νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ.

Καταγγελίες για «αθρόες προσλήψεις που θα γίνουν στη ΔΕΗ με ρουσφετολογικό τρόπο και σε συνθήκες γαλέρας» έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο συνάντησης που είχε με το προεδρείο της ΓΕΝΟ-ΔΕΗ, στην πλατεία Κουμουνδούρου.

«Είναι άλλο να λες ότι μία μεγάλη επιχείρηση που λειτουργεί με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια θα πρέπει να έχει βαθμούς ευελιξίας και να μπορεί να κάνει προσλήψεις και άλλο να ετοιμάζεται μαζική εισροή νέων εργαζομένων με συνθήκες γαλέρας και εκτός ΑΣΕΠ» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Κωστή Χατζηδάκη.

Όσον αφορά τη διάταξη για το τέλος της μονιμότητας στη ΔΕΗ, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «πέρα από το ότι αυτό δεν είναι ορθό, είναι ένα παιχνίδι που θέλει να οδηγήσει στον κοινωνικό αυτοματισμό, “αυτοί είναι οι βολεμένοι και από την άλλη εμείς στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι όπως όλος ο ελληνικός λαός”».

«Το κύριο θέμα είναι ότι για πρώτη φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μία διαδικασία αθρόων προσλήψεων με μισθούς των 650 ευρώ εκτός ΑΣΕΠ. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τόσο μαζικά σε μία εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα» έσπευσε να προσθέσει.

Και συνέχισε: «Σ' αυτό θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα γιατί δεν μπορείς να κερδίσεις την κοινή γνώμη αν δεν έχεις το ηθικό πλεονέκτημα. Μην το συσχετίζετε με κάποιες επιμέρους προσλήψεις που μπορεί να θέλει να κάνει η επιχείρηση».

Υπενθυμίζεται ότι το προωθούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προβλέπει νέες συμβάσεις, οι οποίες θα διέπονται από τη νομοθεσία που ρυθμίζει τις σχέσεις εργοδότη - εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα και από τις διατάξεις της προκήρυξης.

Όσον αφορά μισθούς, επιδόματα και άδειες - σύμφωνα με το νομοσχέδιο - θα ρυθμίζονται με βάση την εργατική νομοθεσία και τις διατάξεις της προκήρυξης. Τέλος, το νομοθέτημα του υπουργείου καταργεί τις συμβάσεις μόνιμης απασχόλησης για όλους τους νεο-προσληφθέντες.  

Tags:
Κυβέρνηση, ηλεκτρικό ρεύμα, ηλεκτρισμός, υπουργός Ενέργειας, ενέργεια, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, συνάντηση, Αλέξης Τσίπρας, ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ΔΕΗ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK