13:56 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Ζόραν Ζάεφ και τον Μπόικο Μπορίσοφ, στο περιθώριο του «Thessaloniki Summit 2019».

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη, στο πλαίσιο του «Thessaloniki Summit 2019», το οποίο θα λάβει χώρα στη συμπρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό πρόγραμμα, η κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ζάεφ θα διεξαχθεί στις 6:30 το απόγευμα.

Στις 19:30 θα ακολουθήσουν επαφές και με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Στις 8:30 το βράδυ, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία, στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου του 4ου «Thessaloniki Summit 2019», το οποίο διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ λαμβάνει χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο για τις διμερείς σχέσεις, μετά τις αινιγματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. να μην «δώσει» στα Σκόπια ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Η εξέλιξη αυτή δρομολόγησε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα, με τον Ζόραν Ζάεφ να παραιτείται και να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές για τις 12 Απριλίου.

Tags:
συναντήσεις, συμφωνία των Πρέσπων, συμφωνία των Πρεσπών, Θεσσαλονίκη, Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια, Βουλγαρία, Μπόικο Μπορίσοφ, Ζόραν Ζάεφ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK