07:24 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ξεκίνησαν εκ νέου το πρωί της Πέμπτης οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Hellas, Κωνσταντίνου Φρουζή.

Συνεχίζεται η κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Hellas, Κωνσταντίνου Φρουζή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία ερευνά τους χειρισμούς του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Η σημερινή κατάθεση του κ. Φρουζή ξεκίνησε στις 11.15, ενώ ακολουθείται διαδικασία ερωτήσεων σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η διαδικασία εκτιμάται ότι θα είναι πολύωρη και η κατάθεση του κ. Φρουζή δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Την Τρίτη, στην πρώτη εμφάνισή του στην προανακριτική, ο κ. Φρουζής έκανε λόγο για πιέσεις από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, προκειμένου να εμπλέξει τα 10 πολιτικά πρόσωπα, ώστε να τύχει καθεστώτος προστασίας μάρτυρα.

Εισαγγελικές πηγές, ωστόσο, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, διέψευσαν τους ισχυρισμούς του, υποστηρίζοντας πως, ως κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο, δεν θα μπορούσε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας τρεις μήνες αργότερα.

Τι είχε προηγηθεί

Της συνεδρίασης της Τρίτης είχε προηγηθεί μια σειρά αναβολών, λόγω της απόφασης της πλειοψηφίας (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) να εξαιρέσει τους κ.κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο και Παύλο Πολάκη από μέλη της Επιτροπής, με το επιχείρημα της κλήσης τους ως μάρτυρες της υπόθεσης.

Στην αρχή, οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέμειναν να είναι παρόντες στις εργασίες της Επιτροπής, με αποτέλεσμα την αναβολή της έναρξης των εργασιών της.

Τελικώς, όμως, την Τρίτη δεν έδωσαν το «παρών» και ξεκίνησε η εξέταση των μαρτύρων.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Novartis: Τον Παπαγγελόπουλο κατονομάζει ο Πικραμμένος και βλέπει σκευωρία

Tags:
Ελένη Τουλουπάκη, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Παύλος Πολάκης, μάρτυρας, κατάθεση, Κώστας Φρουζής, επιτροπή, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK