10:00 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μάρκου, είπε ότι το κλείσιμο της ΑΣΟΕΕ ήταν «αποκρουστικό» και συνεχάρη τους φοιτητές που έκοψαν την αλυσίδα.

«Απαράδεκτο και αποκρουστικό» χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΑΣΟΕΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μάρκου, ενώ συνεχάρη τους φοιτητές που έσπασαν την αλυσίδα και μπήκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστή η ΑΣΟΕΕ για όλη την εβδομάδα μετά και την έφοδο της αστυνομίας την Κυριακή. Οι αστυνομικοί, μετά από ελέγχους σε χώρους υπό κατάληψη, εντόπισαν κράνη, κοντάρια, άδεια μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα. Η απόφαση για το κλείσιμο της σχολής προκάλεσε αντιδράσεις και επεισόδια τη Δευτέρα.

Αναφερθείς στα γεγονότα της Δευτέρας, ο κ. Μάρκου είπε ότι οι φοιτητές έσπασαν την αλυσίδα και στάθηκαν στην είσοδο της σχολής, με καθαρά πρόσωπα και χωρίς κουκούλες.

«Κάθονταν εκεί και περίμεναν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, τα οποία στο παρά πέντε δεν επενέβησαν και τότε θα βλέπατε τι θα είχαμε», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος συγχαίρει τους φοιτητές.

«Οι φοιτητές έκαναν αυτό που έκαναν. Νομίζω όφειλαν να το κάνουν. Και τους συγχαίρω διότι είδαν το πανεπιστήμιο κλειστό με αλυσίδα», είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, την Πέμπτη.

Για το κλείσιμο της σχολής είπε ότι ήταν «απαράδεκτο και αποκρουστικό».

«Εγώ και πολιτικά κρίνοντας αυτά τα γεγονότα, θεωρώ ότι η απόφαση κλεισίματος της σχολής ήταν κάτι απαράδεκτο και ήταν ό,τι πιο αποκρουστικό μπορώ να σκεφτώ σαν ακαδημαϊκός δάσκαλος», δήλωσε ο κ. Μάρκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μιχαηλίδου για ΑΣΟΕΕ: Δεν είναι δυνατόν κάποιος να έχει όπλα που έχει ο στρατός της Συρίας

Μάρκου για τους φοιτητές που έσπασαν την αλυσίδα της πόρτας στην ΑΣΟΕΕ: Έκαναν το αυτονόητο

Tags:
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επεισόδια, φοιτητές, ΑΣΟΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK