10:31 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 02
Βρείτε μας

Με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των εργασιών της διάσκεψης «Thessaloniki Summit 2019».

Πρόσκληση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να επισκεφτεί τη Βόρεια Μακεδονία απηύθυνε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι δύο ηγέτες, στο περιθώριο του «Thessaloniki Summit».

Μάλιστα, ο Ζάεφ γνωστοποίησε ότι έλαβε τη δέσμευση από τον κ. Μητσοτάκη ότι μέχρι το τέλος του 2019, θα επισκεφτούν τα Σκόπια και οι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης.

Όσον αφορά το περιεχόμενο του 40λεπτου «τετ-α-τετ», έκανε λόγο για μια εποικοδομητική συνάντηση, ενώ δήλωσε ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός θα στηρίξει την πορεία της Β. Μακεδονίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Εκτιμώ πολύ ότι βρήκα υποστήριξη από τον κ. Μητσοτάκη» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «μου εξήγησε ότι έχει ατζέντα για το πώς θα μας βοηθήσει, μιλώντας μ’ όλους τους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Μακρόν»

Στην κατ' ιδίαν συνάντηση συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «τετ-α-τετ» έλαβε χώρα, λίγες ημέρες μετά το «όχι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία. 

Δέσμευση για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της Συμφωνίας των Πρεσπών

Νωρίτερα - και μετά τα αποκαλύπτηρια του σήματος των προϊόντων της Μακεδονίας από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) - ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι είχε δεσμευτεί να αντιμετωπίσει τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας στην προσπάθεια κατοχύρωσης μιας ενιαίας συλλογικής ταυτότητας για τα μακεδονικά προϊόντα.

Παράλληλα, δήλωσε βέβαιος ότι «το εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα, θα αγκαλιαστεί απ’ όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας και θα δώσει τη δυνατότητα να υπάρχει μια κεντρική ταυτότητα για τα μακεδονικά προϊόντα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εμπορικό σήμα των προϊόντων της Μακεδονίας είναι «Μ - Macedonia the Great», με το οποίο ο ΣΕΒΕ θα κατοχυρώσει για ευρωπαϊκή και διεθνή αναγνώριση.

Το σήμα που θα χρησιμοποείται για τα Μακεδονικά Προϊόντα
© Sputnik / Fani Xarisi
Το σήμα που θα χρησιμοποείται για τα Μακεδονικά Προϊόντα
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Ελλάδα, Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία, Ζόραν Ζάεφ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK