ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (120)
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον κ. Φρουζή η υπόθεση Novartis δεν αποτελεί σκάνδαλο καθώς όπως είπε «η απάντηση είναι σαν να με ρωτάτε αν η ζωή είναι δύσκολη. Για εμένα δεν είναι σκάνδαλο».

Για Τρίτη ημέρα καταθέτει ο πρώην διευθύνοντας σύμβουλος Κωνσταντίνος Φρουζής, στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis και πιθανές μεθοδεύσεις του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με τον κ. Φρουζή η υπόθεση Novartis δεν αποτελεί σκάνδαλο καθώς όπως είπε «η απάντηση είναι σαν να με ρωτάτε αν η ζωή είναι δύσκολη. Για εμένα δεν είναι σκάνδαλο».

Αναφερόμενος στο «Harvard project» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newpost.gr, ότι λειτούργησε ελάχιστα για να διασφαλίσει την κυκλοφορία των φαρμάκων της εταιρείας και αρνήθηκε ότι υπήρχαν άτομα που έπαιρναν αποφάσεις μετά από δική του χειραγώγηση.

Ένταση φαίνεται ότι προκλήθηκε όταν ο Κωνσταντίνος Φρουζής αρνήθηκε την ύπαρξη email προς τον Άδωνι Γεωργιάδη και φέρεται να αποδέχθηκε τα email προς τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση προκλήθηκε όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη ζήτησε από τον μάρτυρα να απαντήσει για το email προς τον κ. Γεωργιάδη με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο να ζητάει να το δει. Η κ. Αυγέρη φέρεται να αρνήθηκε να το δώσει στον κ. Φρουζή και στη συνέχεια αρνήθηκε πάλι να το δώσει όταν ζητήθηκε από την επιτροπή. Αρνήθηκε επίσης

Για Ελένη Τουλουπάκη

Αναφορικά με την Ελένη Τουλουπάκη, τόνισε ότι πήγε με στόχο να καταθέσει και να ανοίξουν οι λογαριασμοί του. «”Θέλω να καταθέσω” της ξεκαθάρισα. Εκεί μπερδεύτηκε η κουβέντα», φέρεται να είπε.

«Όταν κάποιος έχει ζητήσει να καταθέσει κι ο άλλος του προτείνει ευεργετικές διατάξεις λέγοντας πως έχουν βρεθεί αδικήματα σημαίνει "έλα να καταθέσεις κάτι που πρέπει να καταθέσεις". Δεν κολλάνε τα γεγονότα. Έτσι εξέλαβα τη στάση της κυρίας Τουλουπάκη. Η κουβέντα όλη ήταν για να δώσω πολιτικούς. Αυτό κατάλαβα» υποστήριξε ο κ. Φρουζής.

Του έκανε επίσης εντύπωση, όπως ανέφερε, ότι αποκλειστικό αντικείμενο με την Ελένη Τουλουπάκη ήταν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα γιατί αυτά δεν του τα είπε ο ανακριτής, αλλά η εισαγγελέας.

Ερωτηθείς αν του διάβασαν καταθέσεις απάντησε αρνητικά και αναφορικά με τις συναντήσεις με πολιτικούς τόνισε ότι «πάντα στις συναντήσεις είμαστε περισσότεροι».

Ερωτηθείς αν υπήρξε πίεση σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το Harvard project, φέρεται να απάντησε: «Η λέξη πίεση κατ΄εμέ σημαίνει μάχομαι για κάτι. Ως εκ τούτου πράγματι στη δουλειά του ΣΦΕΕ ήταν να πείσει και την αντιπολίτευση τότε (ΣΥΡΙΖΑ) πως τα αιτήματα μας ήταν δίκαια. Ήταν στη δουλειά μας να πείσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα τιμολόγησης ήταν καυτό θέμα για εμάς. Το Harvard project έλαβε σάρκα και οστά επί ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο βασικοί στόχοι της Novartis που ήταν και στόχοι του project, δηλαδή η έκδοση τιμών φαρμάκων μια φορά τον χρόνο και η μέση χαμηλότερη τιμή δύο χωρών της Ευρωζώνης επιτεύχθηκαν επί κυβέρνησης Τσίπρα».

Κατά τη χθεσινή μαραθώνια κατάθεσή του ο κ. Φρουζής είχε αναφερθεί στην κ. Τουλουπάκη υποστηρίζοντας ότι δεν αναζητούσε την αλήθεια, αλλά αντιθέτως ήθελε να της πει αυτός όσα ήθελε η ίδια να ακούσει για τους 10 πολιτικούς.

Όπως ανέφερε δεν είχε στόχο να αντιπαρατεθεί με το κράτος και ότι δεν έχει κάνει αναφορά για παράτυπη συμπεριφορά της εισαγγελέως.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (120)
Tags:
Ελένη Τουλουπάκη, κατάθεση, Novartis, Βουλή, Κώστας Φρουζής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK