05:20 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Παρασκευή το εργοστάσιο της Ελληνικής Εταιρείας Χάλυβος στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, το οποίο θα επαναλειτουργήσει.

Στο εργοστάσιο της Ελληνικής Εταιρείας Χάλυβος στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, το οποίο θα επαναλειτουργήσει μετά από πέντε χρόνια, μετέβη την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρο Καράογλου και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρωθυπουργός έλαβε ενημέρωση για τα σχέδια της εταιρείας από τις ΗΠΑ που ανέλαβε την επένδυση, ενώ συνεχάρη τον κ. Γεωργιάδη και όσους εργάστηκαν για «τρέξει» η υπόθεση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος στα Διαβατά Θεσσαλονίκης
© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για κινήσεις που οδηγούν στην επαναβιομηχάνιση της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, πρόκειται για επένδυση 100 εκατ. δολαρίων μόνο τα δύο πρώτα χρόνια, η οποία θα δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας συν εκείνες που θα δημιουργηθούν μέσω των εργολαβιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα λειτουργήσουν παράλληλα.

Το εργοστάσιο της Ελληνικής Εταιρείας Χάλυβος διαθέτει επτά γραμμές παραγωγής και σταμάτησε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2014 καθώς είχε τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης, με τη διαγωνιστική διαδικασία να ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2018.

Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος
© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος

Σήμερα Παρασκευή, ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ημαθία, ενώ θα συναντηθεί με νέους αγρότες και οινοποιούς.

Συνάντηση με Ζάεφ

Την Πέμπτη, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, επαναλαμβάνοντας την πάγια κριτική της Νέας Δημοκρατίας στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παρά τις αντιρρήσεις της ελληνικής πλευράς, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας.

Από την πλευρά του, ο Ζόραν Ζάεφ απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Μητσοτάκη να επισκεφτεί τη γειτονική χώρα, όπως και οι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης.

«Ναι» στην ευρωπαϊκή πορεία Τιράνων - Σκοπίων υπό προϋποθέσεις

Μιλώντας στο δείπνο του «Thessaloniki Summit», ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα επιθυμεί την ευρωπαϊκή ένταξη των Σκοπίων και των Τιράνων, τονίζοντας ωστόσο ότι η πορεία των δύο κρατών προς την Ευρώπη περιλαμβάνει τομές.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα, υποστήριξε ότι «μπορεί να γίνει πραγματικότητα και η σημαία της Ευρώπης να κυματίσει κάποια στιγμή, τόσο στα Τίρανα όσο και στα Σκόπια».

Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε στα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που περιλαμβάνει ελεύθερη επιλογή εισφορών σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Tags:
Ημαθία, εργοστάσιο, χάλυβας, βιομηχανία, συμφωνία των Πρεσπών, Θεσσαλονίκη, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK