03:03 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εμείς ποτέ δεν θεωρούσαμε αξιόπιστες τις εκθέσεις του ΔΝΤ, αλλά η ΝΔ που έβλεπε πάντα το ΔΝΤ σαν αυθεντία, θα πρέπει να αισθάνεται κάπως περίεργα, σχολιάζει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ένα δηκτικό σχόλιο κατά της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται ο τομεάρχης Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την ελληνική οικονομία. 

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις του Ταμείου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών λέει χαρακτηριστικά: «Εμείς ποτέ δεν θεωρούσαμε αξιόπιστες τις εκθέσεις του ΔΝΤ».

«Άλλωστε μας χωρίζει άβυσσος, και οι φορές που το Ταμείο προέβλεπε λανθασμένα την μια ή την άλλη καταστροφή της ελληνικής οικονομίας ήταν παρά πολλές», συμπληρώνει.

Και επισημαίνει: «Η ΝΔ όμως που έβλεπε πάντα το ΔΝΤ σαν αυθεντία και τις εκθέσεις του ως ευαγγέλιο θα πρέπει να αισθάνεται κάπως περίεργα τώρα που την αδειάζει ο πιο πιστός της σύμμαχος».

Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεσή του το ΔΝΤ διαπιστώνει πρόοδο, αλλά και «αστερίσκους» για την ελληνική οικονομία, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του σε σχέση με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, την ώρα πάντως που η ελληνική πλευρά φαίνεται να μην υιοθετεί την ίδια άποψη. 

Μεταξύ άλλων, το ΔΝΤ κρούει «καμπανάκι» και σε σχέση με το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η  μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του δεν διασφαλίζεται. Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, χαρακτήρισε «απαισιόδοξες» τις εν λόγω προβλέψεις στη διάρκεια δηλώσεών του.

Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ΔΝΤ, Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK