11:11 30 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το νομοσχέδιο που αφορά στον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ αλλά και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κατατέθηκε, το βράδυ της Παρασκευής (15/11), στη διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Το βράδυ της Παρασκευής (15/11) κατατέθηκε στη διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ και, συγκεκριμένα, αφορά στον εκσυγχρονισμό της εταιρείας, στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προβλέπεται ο εξορθολογισμός του ύψους της τιμολόγησης των καταναλωτών στη νυχτερινή κατανάλωση για πάνω από 1600 kWh και έτσι θα ωφεληθούν τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν κυρίως θερμοσυσσωρευτές.

Επίσης, στο νομοσχέδιο ρυθμίζονται θέματα προσλήψεων προσωπικού αορίστου χρόνου στη ΔΕΗ, προσλήψεων στελεχών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, μετακινήσεων ανάμεσα σε θυγατρικές, μεταφοράς προσωπικού στο Δημόσιο.

Ακόμη, καθορίζονται θέματα που αφορούν στις προμήθειες της ΔΕΗ, στην έκπτωση και δη στη μείωση που μπορούν να έχουν εργαζόμενοι για τις αντίστοιχες ανταγωνιστικές και η ενεργειακή διασφάλιση της Κρήτης. Επιπροσθέτως, παρατείνεται η προσωρινή ενιαία άδεια λειτουργίας των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε..

Όσον αφορά τη ΔΕΠΑ, με βάση το νομοσχέδιο, μετασχηματίζεται η εν λόγω εταιρεία για την ιδιωτικοποίησή της και υπάρχει πρόβλεψη για τη στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Μεταξύ άλλων, στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου αναφέρεται το εξής: «Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ο σχεδιασμός αποδοτικών μέτρων από πλευράς κόστους και αποτελέσματος για τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στην τελική κατανάλωση μέσω ανταγωνιστικών διαδικασιών».

Τέλος, γίνεται αναφορά για τη συγκρότηση επιτροπής με σκοπό τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου ανταγωνιστικών διαδικασιών στην ενεργειακή απόδοση.

Διαβάστε ακόμα:

Οθωνοί: Στο σκοτάδι το λιμάνι - Έστησαν 82 κολώνες της ΔΕΗ αλλά ξέχασαν τα καλώδια

Tags:
εργαζόμενοι, Βουλή, Νομοσχέδιο, ΔΕΗ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK