22:35 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με το «ναι» από τους βουλευτές της Ν.Δ., του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης υπερψηφίστηκε, την Παρασκευή (15/11), το αθλητικό νομοσχέδιο και ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε λόγο για «αλλαγή στη διατύπωση, όχι στην ουσία» ως προς τις τροποποιήσεις σχετικά με τις θητείες των προέδρων.

Το αθλητικό νομοσχέδιο, την Παρασκευή (15/11), έτυχε ευρείας αποδοχής, καθώς υπερψηφίστηκε από τη Ν.Δ., το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση. Απεναντίας, το καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το νομοσχέδιο αφορά στην κύρωση σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που υπογράφηκε πριν από πέντε χρόνια, και σχετίζεται με τη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό.

Ως εκ τούτου, υπερψηφίστηκαν τα 20 άρθρα του νομοσχεδίου, το σύνολό του, οι δύο τροπολογίες και έτσι ενσωματώθηκαν στο κυρίως κείμενο.

Αυγενάκης: «Αλλαγή στη διατύπωση, όχι στην ουσία»

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο Λευτέρης Αυγενάκης ξεκαθάρισε πως πρόκειται για αλλαγή στη διατύπωση και όχι στην ουσία του νομοσχεδίου η διαγραφή της παραγράφου 2 του άρθρου 8.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εν λόγω παράγραφος αφορούσε στις θητείες των προέδρων και ότι για τον υπολογισμό του αριθμού τους προσμετρώνται και εκείνες που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη.

Έτσι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν πρόκειται για οπισθοχώρηση αφού το συγκεκριμένο ζήτημα καλύπτεται από την πρώτη παράγραφο του άρθρου 8.

Διαβάστε ακόμα:

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ για το αθλητικό νομοσχέδιο

Tags:
Λευτέρης Αυγενάκης, Νομοσχέδιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK