23:31 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι νέες τιμές των φαρμάκων θα έχουν αναρτηθεί από τον ΕΟΦ μέχρι το τέλος της χρονιάς διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Για τις νέες τιμές των φαρμάκων μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως ανέφερε οι νέες τιμές θα αναρτηθούν από τον ΕΟΦ μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ ξεκαθάρισε πως κανένα φάρμακα δεν θα έχει αύξηση.

«Πολλά φάρμακα, εκατοντάδες φάρμακα θα έχουν μείωση», είπε και συμπλήρωσε: «Θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές κάποιων φαρμάκων μέχρι το 7%. Δηλαδή, όχι μόνο το ελληνικό κράτος θα εξοικονομήσει πόρους από τη μείωσης των τιμών των φαρμάκων, κυρίως όμως οι συμπολίτες μας, οι ευπαθείς ομάδες, οι ασθενείς θα πληρώνουν λιγότερη συμμετοχή στα φάρμακα».

Ερωτηθείς για το πως θα αντιμετωπίσει ελλείψεις που μπορεί να εμφανιστούν σε κάποια φάρμακα σημείωσε ότι ήδη έχει δώσει εντολή στον ΕΟΦ και στον πρόεδρο του να διεξάγει έρευνα.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν ελλείψεις στα φάρμακα. Ο Έλληνας ασθενής θα έχει πρόσβαση στα φάρμακά του. Εφόσον παρατηρηθεί σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας μία τέτοια πρακτική, θα λάβουμε άμεσα μέτρα» τόνισε.

Έρχεται νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες το Υπουργείο Υγείας, όπως έκανε γνωστό ο κ. Κικίλιας θα φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία, το οποίο μάλιστα το χαρακτηρίζει «νομοσχέδιο τομή».

Θα ρυθμίζει θέματα πρόληψης, screening και υγείας και υγιεινής σε ό,τι έχει να κάνει με τον πληθυσμό της χώρας.

«Είναι κάτι το οποίο έχουμε αφήσει πολλά χρόνια πίσω στη χώρα μας και ερχόμαστε να το ρυθμίσουμε», κατέληξε.
Tags:
υγεία, Βασίλης Κικίλιας, φάρμακα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK