10:11 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ενοχλημένο εμφανίζεται το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας μετά την προώθηση από την Αθήνα του σήματος των προϊόντων της Μακεδονίας.

Το «Macedonia the GReat» το σήμα για τα προϊόντα της Μακεδονίας που θα κατοχυρώσει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΒ) στο πλαίσιο προώθησης των εμπορικών προϊόντων από την Μακεδονία, δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτό από τα Σκόπια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Βόρεια Μακεδονία, τα οποία επικαλείται το protothema.gr, το Υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται ενοχλημένο καθώς δεν είχε ενημερωθεί για αυτή την πρόθεση της Αθήνας/

Το ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας φέρεται να ζητάει από την Ελλάδα να μη λειτουργεί μονομερώς προκειμένου να μην υπονομεύεται το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ τους, μετά και τη συνθήκη των Πρεσπών.

«Εκτιμούμε ότι τα ζητήματα αυτά πρέπει να προσεγγίζονται μέσω του διαλόγου και με συμβουλευτική και εξειδικευμένη βοήθεια διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων για εμπορικές ονομασίες, εμπορικά σήματα και προστασίας σημάτων. Η μονομερής προσέγγιση θα μπορούσε να υπονομεύσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις προσπάθειες και τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρει το ΥΠΕΞ των Σκοπίων, σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

Υπενθυμίζεται πως το  σήμα «Macedonia the GReat»  αναμένεται να αποτελέσει την ομπρέλα προστασίας για όλα τα προϊόντα ολόκληρης της Μακεδονίας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK