16:15 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε μία προσωπική εμπειρία από τα παιδικά του χρόνια αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τον αντικαπνιστικό νόμο.

Μία προσωπική εμπειρία του από όταν ήταν 11 ετών μοιράστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Όπως είπε, ο παππούς του, από την πλευρά της μητέρας του, τον κάλεσε για να του μιλήσει ενώ νοσηλευόταν με καρκίνο του πνεύματος και βρισκόταν λίγο πριν το τέλος.

«Με φώναξε και μου είπε: Εμείς δεν ξέραμε, εσείς όμως γνωρίζετε πια, ποιες είναι οι βλαπτικές συνέπειες του τσιγάρου» θυμήθηκε.

Τσουχτερά πρόστιμα και γραμμή καταγγελιών

Την απαγόρευση του τσιγάρου σε όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς που συγκεντρώνονται παιδιά, όπως γήπεδα και παιδικές χαρές, προβλέπει ο αντικαπνιστικός νόμος.

Επίσης θα επιβάλλονται για όσους τον παραβιάζουν που ξεκινούν από 100 ευρώ και μπορεί να διπλασιαστούν αν είναι παρόντες ανήλικοι.

Πρόστιμα έως και 10.000 ευρώ προβλέπονται και για τους υπεύθυνους καταστημάτων. Πρόστιμα θα επιβάλλονται και για το κάπνισμα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε κλειστούς σταθμούς.

Παράλληλα, θα ενεργοποιηθεί και ο αριθμός 1142 για επώνυμες καταγγελίες.

Tags:
απαγόρευση, Κάπνισμα, Κυριάκος Μητσοτάκης, αντικαπνιστικός νόμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK