14:13 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε την πρόταση του κόμματός του για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας άτολμη, ωστόσο, θα στηρίξει την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ.

Για άτολμη πρόταση έκανε του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, έκανε λόγο ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Φίλης από το βήμα της Ολομέλειας στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Βλέποντας, ωστόσο, τι προτείνει η πλειοψηφία, όπως είπε, θα την υποστηρίξει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μία άτολμη πρόταση αναθεώρησης η οποία δυστυχώς προσέκρουσε και σε διάφορες ενδογενείς και άλλες αντιθέσεις που υπάρχουν στην κοινωνία. Δεν λύνουμε στην πολιτική κρίσιμης σημασίας προβλήματα με ατελείς συμβιβασμούς. Την υποστηρίζω κατ’ οικονομία και βλέποντας ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπάρχει σήμερα εδώ μπροστά μας, και τι προτείνει αυτή» ανέφερε σύμφωνα με το enikos.gr.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας έκρινε ότι είναι ώριμο θέμα ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας και δεν θίγει το δικαίωμα του πολίτη θρησκεύεται σε όποιον θεό θέλει. Έκανε λόγο για «φονταμελιστές» που επιμένουν στη σημερινή πραγματικότητα και δεν σέβονται το δικαίωμα του πολίτη και τον ηθικό ρόλο της Εκκλησίας.

Οι αναφορές του πρώην υπουργού περί ουδετερόθρησκου κράτους προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Καμίνης κατά ΣΥΡΙΖΑ

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης κατηγορώντς τον ότι «επένδυσε μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο στο άρθρο 3 ισχυριζόμενος ότι η αναθεώρηση του είναι ώριμη και συμβαδίζει με την νεωτερικότητα».

Διερωτήθηκε μάλιστα πού βρισκόταν όλη αυτή η σπουδή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «όταν συνεργαζόταν με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο ή όταν προχώρησε στην αποπομπή του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη επειδή διαφώνησε η εκκλησία με τον τρόπο διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία;».

Χαρακτήρισε υπεκφυγή τα περί επικρατούσας θρησκείας καθώς δεν υπάρχει συνταγματική διάταξη να υστερεί κανονιστικής ισχύος και τόνισε ότι το άρθρο 3 του Συντάγματος διατυπώνει τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

Tags:
Συνταγματική Αναθεώρηση, Βουλή, Κράτος, Εκκλησία, Νίκος Φίλης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK