02:57 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στο δ.σ. του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).

Νέα σταδιοδρομία για τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της χώρας σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη χρονική περίοδο, εξελέγη πρόεδρος του δ.σ. του ΙΙΒΕΑΑ, κατόπιν ειδικής ψηφοφορίας των μελών του.

Το ΙΙΒΕΑΑ ιδρύθηκε το 2004, με στόχο την άμεση αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της βασικής βιολογικής έρευνας σε ιατρικές εφαρμογές, δηλαδή στην ανάπτυξη της «μεταφραστικής έρευνας».

Αποτελεί «ομπρέλα» για δεκάδες ερευνητικές ομάδες, οι οποίες ασχολούνται, μεταξύ άλλων, με την κατανόηση, τους μηχανισμούς και την παθοφυσιολογία του ανοσολογικού συστήματος, του καρδιαγγειακού και νευρικού συστήματος, όπως επίσης και με τα βλαστοκύτταρα.

Τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. του ΙΙΒΕΑ:

  • Αντιπρόεδρος ο καθηγητής - ακαδημαϊκός Χαράλαμπος Ρούσσος
  • Γραμματέας ο καθηγητής - ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Κριμπάς
  • Μέλη οι καθηγητές - ακαδημαϊκοί Αντώνιος Κουνάδης, Λουκάς Χριστοφόρου, Δημήτριος Θάνος και Χαράλαμπος Μουτσόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδήμος διατέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2012.

Είναι ακόμη, διεθνούς φήμης οικονομολόγος, καθώς και μέλος της Ακαδημίας των Αθηνών. Από το 1994 έως το 2012 υπήρξε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ από το 2002 έως το 2010 ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Tags:
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τράπεζες, τράπεζα, Τράπεζα της Ελλάδος, οικονομολόγοι, Οικονομική κρίση, Ακαδημία Αθηνών, πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK