21:02 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Παπαχριστόπουλος σημείωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «πρέπει να κάνουμε και την αυτοκριτική μας μερικές φορές».

«Πολλά από αυτά (σ.σ. που έχει κάνει ο Χρυσοχοΐδης) θα μπορούσαμε να τα έχουμε κάνει και εμείς» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real την Τρίτη, επεσήμανε ότι «αν εξαιρέσει κανείς αυτά που γίνανε στα δικαστήρια την επόμενη ημέρα και στα Εξάρχεια εκείνες τις μεμονωμένες ώρες, πιστεύω ότι η πορεία του Πολυτεχνείου έγινε σε καλό πλαίσιο».

Σε ό,τι αφορά την πορεία για το Πολυτεχνείο, τόνισε ότι «είναι ένα μήνυμα γενικότερο, δεν είναι μόνο αντικυβερνητικό», προσθέτοντας πως το μήνυμα ήταν και αντικυβερνητικό.

Αναφερόμενος στο «λουκέτο» στην ΑΣΟΕΕ με απόφαση της Συγκλήτου, τις ημέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, σημείωσε πως «δεν ήταν ό,τι καλύτερο».

Όπως τόνισε, «δεν έχουν δικαίωμα οι συντηρητικοί καθηγητές, πέρα από ευθυνοφοβία, κλείνουν την πόρτα του πανεπιστημίου 10 ημέρες νωρίτερα από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των φοιτητών να μαζευτούν να δουν τι θα κάνουν. Ήταν λάθος της Συγκλήτου, δεν έπρεπε να γίνει».

Πρόσθεσε, δε, πως «η δράση φέρνει αντίδραση καμία φορά».

Ο κ. Παπαχριστόπουλος σημείωσε πάντως ότι «πρέπει να κάνουμε και την αυτοκριτική μας μερικές φορές» και πρόσθεσε ότι, καθώς μένει στην Κυψέλη, «πέρναγα κάθε μέρα, έβλεπα που πουλάγανε κλπ… Δεν είναι ωραία εικόνα για Πανεπιστήμιο, αυτά έπρεπε να έχουν τελειώσει εδώ και καιρό».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του ασύλου, ωστόσο τόνισε πως θα έπρεπε εδώ και καιρό να υπάρχει μία μεγαλύτερη τάξη στα Πανεπιστήμια. 

Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status της Θεσσαλονίκης και κληθείς να σχολιάσει την πολιτική του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είπε ότι «έπρεπε να τα έχουμε κάνει εμείς αυτά» αν και παρατήρησε ότι «έγιναν αγριότητες σε επίπεδο ατομικό. Μπήκαν στα δικαστήρια και τους βαράγανε».

Παράλληλα, αναρωτήθηκε κατά πόσο ήταν «οπλισμός» τα κοντάρια και τα μπουκάλια, τα οποία βρέθηκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπαχριστόπουλος: Ο Ομπάμα είπε στον Τσίπρα «χρίστηκες παγκόσμιος αρχηγός, αλλά ξεκινάει ο Γολγοθάς σου»

Tags:
Κυψέλη, ΑΣΟΕΕ, Πολυτεχνείο, επέτειος του Πολυτεχνείου, Πολυτεχνείο, Εξάρχεια, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK