03:02 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την εφαρμογή αντισταθμιστικών μέτρων στις τοπικές κοινωνίες για τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα τα οποία πρόκειται να δημιουργηθούν σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Αντισταθμιστικά μέτρα σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση στις τοπικές κοινωνίες όπου θα δημιουργηθούν κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα με μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ,  τα μέτρα περιλαμβάνουν πόρους για έργα και υποδομές, ενώ αναμένεται να χορηγηθεί και ένα κομμάτι από το υπερπλεόνασμα. 

Βάσει πληροφοριών του ίδιου σταθμού, τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα θα ξεπεράσουν τα 10.

Σε πρώτη φάση, την Τετάρτη, αναμένεται να ανακοινωθούν πέντε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα σε Χίο, Σάμο, Λέσβο, Κω και Λέρο.

Δευτερευόντως, θα ανακοινωθεί η δημιουργία κλειστών κέντρων στην ενδοχώρα, ενώ ένα κέντρο αναμένεται να δημιουργηθεί και στην Κρήτη.

Επίσης, τα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνουν 1.700 προσλήψεις τόσο για την ανάσχεση των ροών στα σύνορα, όσο και για την ταχύτερη εξέταση των αιτημάτων χορήγησης ασύλου.

Το μεταναστευτικό στη συνάντηση Μητσοτάκη - περιφερειαρχών

Το μεταναστευτικό - προσφυγικό συζητήθηκε τη Δευτέρα στη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μίλησε για προσλήψεις υπαλλήλων που σχετίζονται με το ίδιο θέμα (συνοριοφύλακες, υπαλλήλους στις υπηρεσίες ασύλου, φύλακες στα κέντρα κράτησης).

Βολές Μητσοτάκη σε Ερντογάν για το μεταναστευτικό

Στο θέμα του μεταναστευτικού αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε συνέντευξή του στη Handelsblatt.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι μεταναστευτικές ροές δεν μπορούν να συνεχιστούν και κατηγόρησε την Τουρκία ότι «προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης το μεταναστευτικό για να αναγκάσει την Ευρώπη να κάνει παραχωρήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης: Η Τουρκία παραβιάζει τη συμφωνία για το μεταναστευτικό – Άλλη χώρα σε 2 χρόνια η Ελλάδα

Μητσοτάκης σε περιφερειάρχες: Δεν γίνεται να ζητώ αλληλεγγύη από την ΕΕ αν δεν υπάρχει μεταξύ μας

Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, νησιά, Κυβέρνηση, πρόσφυγες, μετανάστες, Προσφυγικό, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK