01:29 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε από το Ζάγκρεμπ ότι το στοίχημα είναι να επιστρέψουν εκείνοι οι οποίοι έφυγαν την περίοδο της κρίσης.

«Η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από ανθρώπους με ικανότητες που είναι στο εξωτερικό» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας την Τετάρτη σε εκδήλωση με θέμα τη συμμετοχή της νεολαίας στην ευρωπαϊκή πολιτική στο Ζάγκρεμπ.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το στοίχημα είναι να επιστρέψουν εκείνοι οι οποίοι έφυγαν τα χρόνια της κρίσης, καθώς και το πώς θα προσφερθούν ευκαιρίες στις νέες γενιές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, εκείνοι που έφυγαν θα επιστρέψουν αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

«Δεν γίνεται να βλέπουμε τα προβλήματα της νέας γενιάς με τους φακούς της δικιάς μας νιότης»

Στάθηκε, δε, στη σημασία προσέλκυσης νέων επενδύσεων που θα δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ανάπτυξης ενώ περιέγραψε ως προτεραιότητα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι «θα πρέπει να κατανοήσουμε ποια είναι τα ενδιαφέροντα της νέας γενιάς και οι προτεραιότητες της» προσθέτοντας πως «δεν μπορούμε να βλέπουμε τα προβλήματα της νέας γενιάς με τους φακούς της δικιάς μας νιότης».

Αναφέρθηκε επιπλέον στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων και χαρακτήρισε βασική πρόκληση τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος, ενώ έδωσε έμφαση στην εκπαίδευση.

«Η Ελλάδα θα γίνει πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής»

Αναφερόμενος εξάλλου στην κλιματική αλλαγή σε εκδήλωση με νέους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, μίλησε για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης όπως η απολιγνιτοποίηση και επεσήμανε πως «η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να γίνει πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής». Χαρακτήρισε, δε, κύρια πρόκληση σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΕΛΚ, ενώ στις 15.30 ψήφισε για τον νέο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στο περιθώριο του συνεδρίου του ΕΛΚ ο πρωθυπουργός  θα έχει επαφές με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας Λούντοβικ Όρμπαν, την πρωθυπουργό της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ και τον Αυστριακό Σεμπάστιαν Κουρτς, ενώ θα δώσει το «παρών» στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Ζάγκρεμπ ο Μητσοτάκης για την εκλογή νέας ηγεσίας του ΕΛΚ: Ποιους θα δει - Τι θα συζητηθεί

Μητσοτάκης: Κατοχυρώνουμε συνταγματικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Tags:
Κροατία, Ζάγκρεμπ, νέοι, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ΕΛΚ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK