00:42 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε την Τετάρτη με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας/Ομόνοια και του κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ και τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντησή του με μέλη της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας/Ομόνοια και του κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός στάθηκε στη σημασία που αποδίδει στην πολυεπίπεδη στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Τάχθηκε, δε, υπέρ της ενίσχυσης των ελληνοαλβανικών σχέσεων, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να πρωτοστατήσει στην προώθηση της ενταξιακής πορείας της χώρας, με προϋπόθεση την προάσπιση των δικαιωμάτων της μειονότητας.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας - Ομόνοια και του κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ευχαρίστησε πρώην πρωθυπουργό για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έθεσε για πρώτη φορά τον σεβασμό των δικαιωμάτων της μειονότητας ως προϋπόθεση για τη στάση της Ελλάδας στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

​Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, ο διπλωματικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα Ευάγγελος Καλπαδάκης, ο πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Κάγιος, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ομόνοιας Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρης και ο αντιπρόεδρος της Ομόνοιας Γιώργος Τζομακας.

Νωρίτερα, συνάντηση με την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εκφράζοντας συμπαράσταση στα προβλήματά τους, και στηρίζοντας την αναγκαιότητα για επίλυσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ενταφιάστηκαν τα οστά 193 Ελλήνων πεσόντων κατά το έπος του 1940

Συνάντηση Μητσοτάκη με ελληνική μειονότητα στην Αλβανία: Τι συζήτησαν

Tags:
ενταξιακές διαπραγματεύσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, ελληνική μειονότητα, μειονότητα, Αλβανία, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK