ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας είχε συνάντηση την Πέμπτη με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΔΕΕΕΜ)-Ομόνοια και του Κόμματος της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ).

Η Ελλάδα «δεν θα αφήσει εκτεθειμένους τους συμπατριώτες μας στην Αλβανία και θα υποστηρίξει τα δικαιώματά τους» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ενώ κάλεσε τα Τίρανα να αντιληφθούν ότι η ευρωπαϊκή τους πορεία συνδέεται με τον σεβασμό αυτών των δικαιωμάτων.

Σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία ανέφερε ότι «υφίσταται απαράδεκτες δοκιμασίες αυτή την περίοδο της Ιστορίας, που έχουν σχέση με τα περιουσιακά της δικαιώματα, με το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, με την εκπαίδευση».

Όπως πρόσθεσε, η Ελλάδα οφείλει να υποστηρίζει την προστασία αυτών των δικαιωμάτων «που η αλβανική κυβέρνηση φαίνεται να μην εννοεί να σεβαστεί».

Επέμεινε, δε, πως τα Τίρανα πρέπει να αντιληφθούν πως η ενταξιακή τους πορεία στην ΕΕ συνδέεται με τον σεβασμό των δικαιωμάτων της μειονότητας.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας της ελληνικής εθνικής μειονότητας ευχαρίστησαν τον κ. Τασούλα για τη στήριξή του σημειώνοντας: «Σας θεωρούμε δικό μας άνθρωπο και λόγω της καταγωγής σας ως Ηπειρώτη».

Στην αντιπροσωπεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΕΜ-Ομόνοια κ.κ. Βασίλης Χάγιος και Γιώργος Τζομάκας, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος του παραρτήματος Χειμάρρας της ΔΕΕΕΜ-Ομόνοια, Φρέντυ Μπελέρης και η αν. εκπρόσωπος Τύπου της ΔΕΕΕΜ-Ομόνοια, 'Αννα Τσίμου.

Αυτήν την εβδομάδα, η αντιπροσωπεία της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία είχε συναντήσεις και με τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Νίκο Δένδια και Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνάντηση Μητσοτάκη με ελληνική μειονότητα στην Αλβανία: Τι συζήτησαν

Δένδιας: Είμαστε σταθερά δίπλα στην ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία

Τσίπρας για Αλβανία: Σύνδεση της ενταξιακής πορείας με τον σεβασμό των δικαιωμάτων της μειονότητας

Tags:
Βουλή, Κώστας Τασούλας, Αλβανία, μειονότητα, ελληνική μειονότητα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK