22:29 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Να σταματήσει τις απειλές η Τουρκία εφόσον θέλει ευρωπαϊκή βοήθεια, δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε πως «η Ευρώπη αναγνωρίζει το βαρύ φορτίο που έχει επωμιστεί η Τουρκία με τα εκατομμύρια των μεταναστών, αλλά η Ευρώπη δεν μπορεί να ενεργεί υπό συνεχείς τουρκικές απειλές και εκβιασμούς, οι οποίες είναι έντονα αντιπαραγωγικές και δεν χρειάζονται».

Μάλιστα τόνισε ιδιαίτερα το ζήτημα των επαναλαμβανόμενων προκλητικών τουρκικών δηλώσεων περί «ανοίγματος των πυλών» και αύξησης των μεταναστευτικών ροών, και παρατήρησε με έμφαση ότι συνιστούν παράγοντες προσέλκυσης μεταναστών προς τα παράλια και ανάλογης δραστηριοποίησης των παράνομων δικτύων των διακινητών.

«Η Άγκυρα οφείλει να κατανοήσει ότι η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος δεν μπορεί να αποτελέσει τρόπο προσέγγισης της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Συνομιλώντας με τον Τούρκο υφυπουργό Εσωτερικών Ισμαίλ Τσατακλί, κατά την αποψινή συνάντησή τους στη Βιέννη, στο περιθώριο του Συνεδρίου «Vienna Migration Conference 2019», ο κ. Κουμουτσάκος ζήτησε από την Τουρκία να κάνει αυτό που της αναλογεί, οφείλοντας αφενός να εκριζώσει τα δίκτυα των διακινητών που δραστηριοποιούνται στο έδαφός της και διασφαλίζοντας την ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στην επικοινωνία με τις αντίστοιχες ελληνικές, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα δίκτυα διακίνησης προσώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης σε Τουρκία για μεταναστευτικό: Να σταματήσουν οι ανεύθυνες δηλώσεις

Μεταναστευτικό: Η αναφορά Δρίτσα για βιασμούς παιδιών στη Μόρια και η κόντρα με Καρανικόλα - Βίντεο

Μεταναστευτικό: Συνεχίζεται η αποσυμφόρηση των νησιών αλλά και οι προσφυγικές ροές

Tags:
σύνορα, Ελλάδα, Τουρκία, παράνομη μετανάστευση, μετανάστευση, μετανάστες, μετανάστης, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK