11:24 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την αλλαγή του κανονισμού στο Δουβλίνο ΙΙ ζητά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για ανάγκη για πανευρωπαϊκή κινητοποίηση αναφορικά με το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Εμείς αυτό που κάνουμε στο βαθμό που μπορούμε και νομίζω ότι το έκανε και ο πρωθυπουργός στο Ζάγκρεμπ με πολύ μεγάλη επιτυχία, είναι να τους φέρουμε όλους μπροστά σε ένα καθρέφτη που να δείχνει ποια είναι η πραγματικότητα, ώστε να σταματήσει αυτό το παραμύθι. Διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να παριστάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ένα πρόβλημα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αυτό είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Real FM» και στο δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου.

Νίκος Δένδιας: Πρέπει ν΄αλλάξει το Δουβλίνο ΙΙ

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Δένδια πρέπει να διαφοροποιηθεί το Δουβλίνο ΙΙ, καταλήγοντας σε μια νέα ενιαία διαδικασία ασύλου, αλλά και σε μια κοινή τακτική για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων.

«Όχι για να χτίσουμε τοίχους, αλλά για να μπορούμε ίσα - ίσα να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς που θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη, να έρθουν με αξιοπρέπεια και νομιμότητα. Και βεβαίως μέσα στο πλαίσιο των αντοχών των κοινωνιών υποδοχής, αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για την ανάγκη για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, σημειώνοντας πως η υπάρχουσα κατάσταση στην Ευρώπη δεν δείχνει ότι οδεύουμε «προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση, ή την ομοσπονδοποίηση, ή εν πάση περιπτώσει, να το πούμε με πιο κατανοητούς όρους, να γίνουμε μια οικογένεια από μια αγορά, ε, δεν είναι οικογενειακή συμπεριφορά αυτή», τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κουμουτσάκος: Η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργεί υπό τουρκικές απειλές και εκβιασμούς

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, τα σύνορα φυλάσσονται

Tags:
προσφυγικές ροές, Προσφυγικό, μεταναστευτικό, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK