21:29 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η διαδικασία πρόκειται να κλείσει τη Δευτέρα με ψηφοφορία, της οποίας αναμένεται να προηγηθεί η τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών.

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής η συζήτηση πέντε ημερών για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Η διαδικασία της Αναθεώρησης του Συντάγματος πρόκειται να κλείσει τη Δευτέρα με ψηφοφορία, της οποίας θα προηγηθεί η τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Ευριπίδη Στυλιανίδη, και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συζητήσεις ξεπέρασαν τις 130 ώρες.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι 154 διαφωνίες στην προτείνουσα Βουλή, μειώθηκαν σε 49 σημεία αιχμής στην αναθεωρητική επιτροπή και έγινε δυνατό τα κόμματα να συναντηθούν σε 9 σημεία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος χρησιμοποίησε μια φράση του καθηγητή Αντώνη Μανιτάκη, κάνοντας λόγο για «μια Αναθεώρηση που ξεκίνησε ανόρεχτα και τελειώνει ξεθυμασμένη».

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος διαφώνησε με την κριτική για εξαρχής έλλειψη φιλοδοξίας της Αναθεώρησης, σημειώνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τον διάλογο από το 2016.

Ο κ. Κατρούγκαλος αποτίμησε θετικά ότι υπήρξαν συναινέσεις, αν και – όπως είπε - το βάθος της αναθεώρησης δεν θα είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο, ενώ κάλεσε τα κόμματα τα οποία δεν έχουν συμφωνήσει στην ερμηνευτική δήλωση που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 86 «να το ξανασκεφτούν ως τη Δευτέρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψήφος ομογενών: Αυτή είναι η τελική πρόταση για την αναθεωρητέα διάταξη – Αστερίσκοι από ΣΥΡΙΖΑ

Συνταγματική Αναθεώρηση: Αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών

Tags:
αναθεώρηση, αναθεώρηση Συντάγματος, Σύνταγμα, Συνταγματική Αναθεώρηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK