ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, με την ηγεσία της παράταξης να προωθεί την πλήρη πολιτική ταύτιση με το Κίνημα Αλλαγής.

Μια σειρά αλλαγών στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, το οποίο λαμβάνει χώρα το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σύμφωνα με όσα προκρίνονται από την ηγεσία, προβλέπεται η πλήρης ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με το Κίνημα Αλλαγής, μέσω του «συγχρονισμού της πολιτικής λειτουργίας των δύο πολιτικών φορέων».

Αυτό, μάλιστα, θα ισχύει και για τα θεσμικά όργανα, όπως ο πρόεδρος, το Εθνικό Συμβούλιο, τα Κεντρικά Όργανα κ.α.

​Ειδικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι αλλαγές προβλέπουν ότι επικεφαλής της παράταξης θα είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, «για όλη τη διάρκεια της θητείας του - εφόσον είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ».

Εάν ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ, τότε επί της ουσίας θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία παράταση της θητείας της κα Γεννηματά στην προεδρία του κόμματος έως το 2021, όταν και εκπνεύσει η θητεία της στο «τιμόνι» του ΚΙΝΑΛ.

«Οραματιζόμαστε το ΚΙΝΑΛ ως μια Ανοιχτή Πολιτική Κοινότητα μέσα από την οποία αναγεννάται η πολιτική. Αναλαμβάνει τον ιστορικό της ρόλο και συνεχίζει τον ιστορικό της δρόμο η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Συμμετέχουν, εκφράζονται και συντίθενται όλες οι προοδευτικές τάσεις, κινήσεις, δυνάμεις» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο που δημοσιεύθηκε.

Και προστίθεται: «Όλοι μαζί για ένα ρωμαλέο Κίνημα Αλλαγής. Να κατοχυρώσουμε σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Και να οδηγήσουμε την Ελλάδα σε ένα νέο ιστορικό κύκλο Ευημερίας και Προόδου».

Υπενθυμίζεται ότι το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιείται εν μέσω εσωκομματικών αντεγκλήσεων και φίλιων πυρών προς την πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.

Ενδεικτικές είναι τόσο οι ενστάσεις του Παύλου Γερουλάνου για τους όρους σύγκλησης του έκτακτου συνεδρίου, όσο και η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από τις εργασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εσωκομματικός «πόλεμος» για το ΠΑΣΟΚ – Ανταλλαγη πυρών μεταξύ Όθωνα και Γερουλάνου

Tags:
Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Γερουλάνος, κόμμα, ψηφοφορία, συνέδριο, ΣΕΦ, Φώφη Γεννηματά, ΚΙΝΑΛ, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK