02:20 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Να υπερψηφίσουν τις αλλαγές στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους συνέδρους η επικεφαλής της παράταξης και πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία της Φώφης Γεννηματά από το βήμα του 11ου έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μεταξύ άλλων, τάχθηκε εναντίον της εσωστρέφειας και έστειλε μήνυμα για «ισχυροποίηση» του κόμματος.

​«Όποιος δεν τολμά, βουλιάζει στη σταθερότητα» σημείωσε, παράλληλα, και κατέστησε αναγκαίο το «μεγάλωμα του ΚΙΝΑΛ για να δείξουμε ότι υπάρχει μια άλλη εναλλακτική και ρεαλιστική πρόταση».

Όσον αφορά τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ότι αποτελεί τον εγγυητή και τον κινητήριο μοχλό του Κινήματος Αλλαγής, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο διυσμού και διάλυσης της παράταξης.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους συνέδρους να υπερψηφίσουν τις προωθούμενες αλλαγές στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες προβλέπουν την ενοποίηση των κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Αλλαγές στο καταστατικό

Υπενθυμίζεται ότι στο επίκεντρο της προσεχούς ψηφοφορίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, θα τεθεί μια σειρά αλλαγών στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, οι τροποποιήσεις προβλέπουν - μεταξύ άλλων - την πλήρη ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με το Κίνημα Αλλαγής, μέσω του «συγχρονισμού της πολιτικής λειτουργίας των δύο πολιτικών φορέων».

Αυτό, μάλιστα, θα ισχύει και για τα θεσμικά όργανα, όπως ο πρόεδρος, το Εθνικό Συμβούλιο, τα Κεντρικά Όργανα κ.α.

​​Ειδικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι αλλαγές προβλέπουν ότι επικεφαλής της παράταξης θα είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, «για όλη τη διάρκεια της θητείας του - εφόσον είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ».

Εάν ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ, τότε επί της ουσίας θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία παράταση της θητείας της κα Γεννηματά στην προεδρία του κόμματος έως το 2021, όταν και εκπνεύσει η θητεία της στο «τιμόνι» του ΚΙΝΑΛ.

Εσωκομματικά πυρά

Το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιείται εν μέσω εσωκομματικών αντεγκλήσεων και φίλιων πυρών προς την πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.

Ενδεικτικές είναι τόσο οι ενστάσεις του Παύλου Γερουλάνου για τους όρους σύγκλησης του έκτακτου συνεδρίου, όσο και η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από τις εργασίες.

Tags:
συνέδριο, πολιτική, κόμμα, ΚΙΝΑΛ, Κίνημα Αλλαγής, μπασκέτα, Φώφη Γεννηματά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK