01:34 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εν μέσω αντεγκλήσεων και φίλιων πυρών ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Πυρά Γερουλάνου - Ανδρουλάκη προς Γεννηματά.

Με την υπερψήφιση των προτεινόμενων αλλαγών στο καταστατικό ολοκληρώθηκε το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ ενοποιούνται μ’ αυτά του Κινήματος Αλλαγής, με τον μηχανισμό των δύο κομμάτων να καθίσταται ενιαίος.

Παράλληλα, η θητεία της Φώφης Γεννηματά ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ παρατείνεται έως το 2021, όταν και εκπνέει η θητεία της ως προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

​Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

  • Πλήρης ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με το Κίνημα Αλλαγής, μέσω του «συγχρονισμού της πολιτικής λειτουργίας των δύο πολιτικών φορέων».
  • Αυτό θα ισχύει και για τα θεσμικά όργανα, όπως ο πρόεδρος, το Εθνικό Συμβούλιο, τα Κεντρικά Όργανα κ.α.
  • ​Ειδικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι αλλαγές προβλέπουν ότι επικεφαλής της παράταξης θα είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, «για όλη τη διάρκεια της θητείας του - εφόσον είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ».

​«Όχι» της Γεννηματά στην εσωστρέφεια

Χθες, κατά την έναρξη των διήμερων εργασιών, η κα Γεννηματά τάχθηκε εναντίον της εσωστρέφειας και έστειλε μήνυμα για «ισχυροποίηση» του κόμματος.

​«Όποιος δεν τολμά, βουλιάζει στη σταθερότητα» σημείωσε, παράλληλα, και κατέστησε αναγκαίο το «μεγάλωμα του ΚΙΝΑΛ για να δείξουμε ότι υπάρχει μια άλλη εναλλακτική και ρεαλιστική πρόταση».

Όσον αφορά τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ότι αποτελεί τον εγγυητή και τον κινητήριο μοχλό του Κινήματος Αλλαγής, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο διυσμού και διάλυσης της παράταξης.

​Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους συνέδρους να υπερψηφίσουν τις προωθούμενες αλλαγές στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες προβλέπουν την ενοποίηση των κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Ζήτημα ηγεσίας από τον Γερουλάνο

Ωστόσο, το συνέδριο έλαβε χώρα εν μέσω εσωκομματικών αντεγκλήσεων και φίλιων πυρών. Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος έθεσε ζήτημα ηγεσίας.

«Θέλουμε ηγεσία με αυτοπεποίθηση που συνθέτει και δεν διχάζει. Τέτοια ηγεσία δεν έχουμε. Ψηφίστε ό,τι θέλετε σήμερα. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει απαρτία» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε αυστηρό ύφος.

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τους συνέδρους, διερωτήθηκε αν «είστε με αυτούς που θα θάψουν το ΠΑΣΟΚ ή με αυτούς που θα το αναγεννήσουν».

«Μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ με προσυνεδριακές απειλές, προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Σας έφερα εδώ 2.000 υπογραφές που είναι περισσότερες από αυτό εδώ το Σώμα» συνέχισε, αναφερόμενος στη διαδικτυακή πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή ενός «πραγματικού, δημοκρατικού και ανοιχτού συνεδρίου».

Στο ίδιο πλαίσιο, υπενθύμισε ότι «τη μάχη κερδίζει αυτός που την δίνει», ενώ υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο τα λάθη του». Σημείωσε δε, ότι ιδεολογικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι η Νέα Δημοκρατία, ενώ πολιτικός αντίπαλος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχου ύφος και τόνου ήταν και η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος έκανε για ένα συνέδριο μη αντάξιο της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας ευθύνες στην ηγεσία.

Tags:
ΚΙΝΑΛ, ηγεσία, συνέδριο, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Φώφη Γεννηματά, ΠΑΣΟΚ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK