12:19 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τις προτάσεις αλλά και τις ενστάσεις του ΜέΡΑ25 παρουσίασε από το βήμα της Βουλής, ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την ομιλία του.

Τις εντάσεις του ΜέΡΑ25 παρέθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την άποψη να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία.

«Εμείς λέμε κάτι απλό: Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και κατάργηση της ασυλίας υπουργών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Έκανε επίσης λόγο περί «αναχρονιστικού θεσμού» σχετικά με τον όρκο πριν την ανάληψη των καθηκόντων, μίλησε για «κατάλοιπα του φεουδαλισμού» αναφορικά με τη σύνδεση των περιουσιακών στοιχείων με το δικαίωμα της ψήφου των αποδήμων, ενώ πρότεινε την εισαγωγή κληρωτών αντιπροσώπων.

«Προτείνουμε μια νέα αντιμετώπιση της φθίνουσας πορείας της Δημοκρατίας μας με κληρωτούς αντιπροσώπους. Προτείνουμε το αναθεωρημένο μας σύνταγμα να περιέχει τα ΔΙΑΣΚΕΠ - τα διαβουλευτικά συμβούλια κληρωτών και εκλεγμένων πολιτών», είπε. «Ο συνδυασμός κληρωτών και εκλεγμένων», πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης, «μας δείχνει τον δρόμο επιστροφής στη δημοκρατία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία μας είναι η αίσθηση των πολλών ότι τους κοροϊδεύουμε».

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε επίσης πως «το Σύνταγμα από μόνο του δεν εξασφαλίζει τίποτα», υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για «μια ευκαιρία», έναν «μοχλό» όπως τον χαρακτήρισε, «να επαναφέρουμε τον δήμο στη δημοκρατία».

Επαναφέροντας στη συζήτηση τα μνημονιακά χρόνια, ο γ.γ. του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε σε ένα κράτος «ευτελισμένο» μετά από 10 χρόνια, επισημαίνοντας ότι τα υπουργεία «είναι γεμάτα τρύπες» και οι υπηρεσίες «παραδομένες στους δανειστές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βελόπουλος για μεταναστευτικό: Ασυνόδευτο παιδί είναι ο 16χρονος; Παιδί είναι κάτω των 12 ετών

Tags:
Συνταγματική Αναθεώρηση, Βουλή, ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK