14:32 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το μήνυμά του προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για προκλητική συμπεριφορά της γείτονας χώρας στην ΑΟΖ και ζήτησε δίκαιη λύση για το Κυπριακό.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομολογό του Τζουζέπε Κόντε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στην Τουρκία.

Ειδικότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι «Η Τουρκία δυστυχώς συνεχίζει μια επιθετική συμπεριφορά στο Αιγαίο, αυξάνοντας την πιθανότητα ατυχήματος». Από την πλευρά της Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι τηρείται μια στάση αυτοσυγκράτησης, παράλληλα με την προάσπιση των εθνικών δικαιωμάτων, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.

«Η τουρκική προκλητικότητα, ωστόσο, δεν περιορίζεται εκεί. Όπως ξέρετε, η γειτονική χώρα επεκτείνει την παραβατική της δραστηριότητα και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταπατώντας το Διεθνές Δίκαιο στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει διαχρονικά μια δίκαιη και ισορροπημένη λύση για το Κυπριακό. «45 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, η κατοχή εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένει. Κι αυτό συμβαίνει σε ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Tags:
Τουρκία, διεθνές δίκαιο, ΑΟΖ, Ελλάδα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυπριακή ΑΟΖ, Κυπριακό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK