01:44 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της ΔΕΗ εξαπέλυσε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για Κατά συρροή ψευδή επιχειρήματα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο που προβλέπει μεταξύ άλλων την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και την στήριξη των ΑΠΕ, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης υπερασπίστηκε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την προηγούμενη πολιτική του όσον αφορά τη ΔΕΗ.

«Μέσα σε μερικούς μήνες κάνουμε για τη ΔΕΗ αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Κι έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας και απέναντι σε αυτούς που μας ψήφισαν και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν», ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ενώ παρέθεσε ορισμένα στοιχεία σχετικά με την διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ:

-Τον Δεκέμβριο του 2014 η ΔΕΗ είχε 7.388.624 ενεργούς πελάτες και την παρέδωσαν με 6.755.916, δηλαδή 640.000 λιγότερους πελάτες.

-Το μερίδιο αγοράς της ήταν 96% και την παρέδωσαν με 74%.

-Η τιμή της μετοχής ήταν 7,2 ευρώ και την παρέδωσαν 1,3 ευρώ.

Μάλιστα, σχετικά με τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για ιδιωτικοποιήσεις, ο υπουργός σχολίασε: «Ποιος ιδιωτικοποίησε το 49% του ΑΔΜΗΕ ; Μήπως ένα κόμμα που ξεκινά από Σ και τελειώνει σε ΥΡΙΖΑ ; Ποιος ιδιωτικοποίησε το 66% του ΔΕΣΦΑ ; Μήπως ένα κόμμα με αρχηγό το όνομα του οποίου αρχίζει με Τ και τελειώνει σε σίπρας».

Αχτσιόγλου: Ψευδή επιχειρήματα

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου σε δήλωσή της έκανε λόγο για Κατά συρροή ψευδή επιχειρήματα από τον κ. Χατζηδάκη για την ΔΕΗ.

Κατηγορεί τον κ. Χατζηδάκη για «απαράδεκτη δυσμενή διάκριση σε βάρος των νέων εργαζομένων και αναφέρει:

Επικαλέστηκε ψευδώς ότι το 2017 (επί ΣΥΡΙΖΑ) συμφωνήθηκε κανονισμός εργασίας στη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ

Ουδέποτε συμφωνήθηκε κανονισμός εργασίας στη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ το 2017.

Ο κ. Χατζηδάκης  επικαλέστηκε προς παραλληλισμό τη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στον ΟΤΕ, λέγοντας ότι το 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ θεσπίστηκαν άλλοι μισθοί για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Είναι άλλο πράγμα να συμφωνούν στο πλαίσιο της συλλογικής σύμβασης εργασίας εργοδότες και εργαζόμενοι και άλλο πράγμα να παρεμβαίνει ο νόμος.

Τέλος τον κατηγόρησε ότι δεν φαίνεται «να γνωρίζει τη διαφορά ΣΣΕ και νόμου» και πως «δεν ξέρει να διαβάζει μια ΣΣΕ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας: Έρχονται ρουσφετολογικές προσλήψεις στη ΔΕΗ σε συνθήκες γαλέρας

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Απίστευτο τροχαίο στο Λουτράκι: Πήρε σβάρνα μαγαζιά και κολόνα της ΔΕΗ - Βίντεο, φωτογραφίες

Tags:
Έφη Αχτσιόγλου, Κωστής Χατζηδάκης, ολομέλεια, Βουλή, Νομοσχέδιο, ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ΔΕΗ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK