08:53 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δυσαρέσκεια για την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη εναντίον της Ειρήνης Αγαπηδάκη εξέφρασε ο Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τες μη αποδεκτές.

Ανακοίνωση με την οποία στρέφεται κατά των δηλώσεων του Παύλου Πολάκη εξέδωσε ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος ήταν η ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κατά της συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, Ειρήνηας Αγαπηδάκης.

"Θεωρούμε μη αποδεκτές τις δηλώσεις του Παυλου Πολάκη, ο οποίος απάντησε, πράγματι σε χυδαιότητες, με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς» αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης είχε επιτεθεί στην κ. Αγαπηδάκη αναφέροντας μεταξύ άλλων: ««από τη "μελέτη" του πονήματος φαίνεται πως το πρόβλημα της είναι βαριά ψυχωσική συνδρομή (και όχι απλή νεύρωση) που χρήζει μακράς νοσηλείας σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα. Παιδικά τραύματα, κακοποίηση, στέρηση, ανικανοποίητες επιθυμιες; Θα το βρουν οι ειδικοί στο Αιγινήτειο ή στο Δαφνί».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει υπογραμμίζοντας: «Δεν έχουμε κανέναν λόγο να "δανειζόμαστε' από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους», σημειώνει.

Άλλωστε, η ζωή, η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των αναπήρων, θεωρούνται από το κόμμα και τη Νεολαία μας αδιαπραγμάτευτα»

Νωρίτερα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κράτησαν αποστάσεις από τις δηλώσεις Πολάκη, ενώ ο ίδιος με νέα του ανάρτηση ανέφερε ότι «δεν παίρνει πίσω τίποτα».

Η ανάρτηση του κ. Πολάκη που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων:

Tags:
επίθεση, δικαιώματα, ανάρτηση, ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαπηδάκη, Παύλος Πολάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK