ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αναφέρθηκε στην ανάγκη για κλειστά κέντρα κράτησης για τους μετανάστες και διευκρίνισε ότι αυτά θα αφορούν μόνο όσους δεν έχουν προσφυγικό προφίλ.

Για αυξημένες προσφυγικές ροές το τελευταίο χρονικό διάστημα κατά 200% έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, σημειώνοντας ότι τίθεται θέμα «παράνομης εισβολής» στη χώρα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και επεσήμανε την ενίσχυση των περιπολιών, αλλά και την αποσυμφόρηση των νησιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να γίνουν κλειστά κέντρα κράτησης για τους μετανάστες και διευκρίνισε ότι αυτά θα αφορούν μόνο όσους δεν έχουν προσφυγικό προφίλ.

Όπως είπε, η Ελλάδα σέβεται απόλυτα το Διεθνές Δίκαιο σε αντίθεση με την Τουρκία που προχωράει συνεχώς σε προκλήσεις, παραβιάζοντας το κατάφωρα.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες της Τουρκίας ότι λιμενικοί φτάνουν στο σημείο να πυροβολούν τους πρόσφυγες, τις χαρακτήρισε παντελώς αβάσιμες και εκτοξεύονται μόνο και μόνο για να «σκεπάσουν» τις παρανομίες της Άγκυρας.

Επίσης, επέρριψε ευθύνες και στην Ε.Ε. που ανέχεται την τακτική της Τουρκίας να συνεχίζει να χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό για την επίτευξη των δικών της γεωπολιτικών στρατηγικών.

Με αφορμή τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα κατηγόρησε τη γείτονα χώρα ότι παραμένει απομονωμένη και συνεχίζει τη συνηθισμένη της τακτική της παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου.

Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη συμφωνία, η ελληνική πλευρά δεν έχει ακόμη ακριβή γνώση του περιεχομένου της και γι’ αυτό έχει επιδώσει τελεσίγραφο στον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα.

Υποστήριξε επίσης, ότι η Τουρκία συνεχίζει να χρησιμοποιεί το Μεταναστευτικό για την επίτευξη των δικών της γεωπολιτικών στρατηγικών, αλλά σε αυτό έχει ευθύνη και η ΕΕ που ανέχεται αυτή την τακτική της Άγκυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πάνω από 55.000 πρόσφυγες στις δομές των Ενόπλων Δυνάμεων: Αυξήθηκαν κατά 2.000 μέσα σε λίγες μέρες

Προσφυγικό: Για δραματικές συνέπειες προειδοποιεί ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ

 

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Λιβύη, Τουρκία, κέντρα κράτησης, μετανάστες, μεταναστευτικό, Γιάννης Πλακιωτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK