08:16 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στόχος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η «ανασύνταξη, η ανασυγκρότηση και ο μετασχηματισμός της πολιτικής συμμαχίας σε ένα σύγχρονο συμμετοχικό κόμμα της αριστεράς, της κυβερνώσας αριστεράς».

Τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ένα σύγχρονο κόμμα της «κυβερνώσας αριστεράς» έθεσε ως στόχο ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας ότι «δε χρειάστηκε πολύ χρόνο για να μας δείξει το αληθινό της πρόσωπο».

Ανοίγοντας της εργασίες της νεοσυσταθείσας Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «σκίζει με μεγάλη ταχύτητα, το πέπλο των υποσχέσεων, των προσδοκιών και το πέπλο ακόμα της επικοινωνίας της».

«Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται αντικοινωνική, επικίνδυνη, προσκολλημένη σε συνταγές παλαιότερων δεκαετιών για την κατάληψη του κράτους, κυνική στην προσπάθεια να παρουσιάζει το μαύρο άσπρο για την ίδια, και το άσπρο μαύρο για τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση ανέφερε ότι τόνισε ότι οι συμμετέχοντες προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές καταγωγές ωστόσο είναι πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει μπροστά μόνο με ένα σχέδιο προοδευτικών αλλαγών που θα στηρίζεται στη κοινωνική δικαιοσύνη και στην εμβάθυνση της δημοκρατίας.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όχι για να υπηρετήσουμε φιλοδοξίες αλλά γιατί γνωρίζουμε ότι τούτος ο τόπος έχει ταλαιπωρηθεί από τις δυνάμεις της συντήρησης και της διαπλοκής» σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι στόχος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η «ανασύνταξη, η ανασυγκρότηση και ο μετασχηματισμός της πολιτικής συμμαχίας σε ένα σύγχρονο ανοιχτό, δημοκρατικό και συμμετοχικό κόμμα της αριστεράς, της κυβερνώσας αριστεράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τσίπρας κατά ΔΝΤ: Επέλεξε να παίξει πολιτικά παιχνίδια των κυρίαρχων στην Ευρώπη δυνάμεων

ΝΔ: Oι δρόμοι του κ. Τσίπρα συναντιούνται με τη Λεπέν

Tags:
Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK