09:13 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (202)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η θεσμική σαθρότητα του μνημονίου κατανόησης Τουρκίας – Λιβύης αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας, δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Αντόνιο Ταγιάνι, το Σάββατο.

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε το μνημόνιο των δύο χωρών να καταγγελθεί από την ΕΕ ως παντελώς ανυπόστατο.     

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζήτησε να υπάρξει προειδοποίηση κατά της κυβέρνησης της Λιβύης για τις επιπτώσεις που θα έχει, εφόσον ακολουθεί «την ανεύθυνη πολιτική του πειθήνιου υπηρέτη της τουρκικής αυθαιρεσίας και προκλητικότητας».

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για προσβολή των αρχών του ανθρωπισμού, σε ό,τι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε ότι η Τουρκία περιφρονεί το δίκαιο της θάλασσας και τη συνθήκη του Montego Bay του 1982, σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Τελεσίγραφο Αθήνας προς Λιβύη

Υπενθυμίζεται ότι Τουρκία και Λιβύη υπέγραψαν συμφωνία που αφορά τα θαλάσσια σύνορα των χωρών, καθώς και ζητήματα ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε στον πρέσβη της Λιβύης περιθώριο έως την Πέμπτη για να εξηγήσει τη συμφωνία της χώρας του με την Τουρκία σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παυλόπουλος για Τουρκία: Ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο της περιθωριοποίησης

Αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία από εκδήλωση με τον Ερντογάν

Θέμα:
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (202)
Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, Αντόνιο Ταγιάνι, Προκόπης Παυλόπουλος, Λιβύη, Τουρκία, ΑΟΖ, Κυπριακή ΑΟΖ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK