18:48 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ευκλείδης Τσακαλώντος απάντησε σε όσους «μας προσκαλούν να διεκδικήσουμε κοινωνικούς χώρους που ήδη εκπροσωπούμε, πόσο μάλλον να μιμηθούμε τον Ανδρέα Παπανδρέου της δεκαετίας του 1980» ότι «δεν ξέρουν που πατούν και που βρίσκονται».

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο τέως υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτηρίζοντας την πολιτική της μεροληπτική ταξική, ενώ την κατηγόρησε ότι «δεν έχει ούτε κοινωνική ούτε αναπτυξιακή πολιτική».

Σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής έκανε λόγο για κομματικό κράτος και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μια κανονικότητα του κομματικού κράτους, ανάπτυξης με μπετά και εξυπηρετήσεις σε κολλητούς, εργασιακές σχέσεις της γαλέρας και κοινωνικά δικαιώματα προσφορά -ως λάφυρο- στις ασφαλιστικές, στις ιδιωτικές εταιρείες υγείας, στα ιδιωτικά κολλέγια».

Γενικότερα υποστήριξε ότι τα δεξιά κόμματα θέλουν να ταυτοποιήσουν τη μεσαία τάξη και να πείσουν ότι, «ακόμα και άτομα και οικογένειες που στην πραγματικότητα είναι μέρος της εργατικής τάξης και που εξαρτώνται από σχετικά χαμηλούς μισθούς ή έχουν μια μικρή επιχείρηση δεν έχουν σχέση με τα λαϊκά στρώματα».

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογική ήττα του Ιουλίου τόνισε ότι «ο απολογισμός πρέπει να γίνει, και θα γίνει στο πλαίσιο του συνεδρίου».

Χαρακτήρισε σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του πολιτικού εγχειρήματος του κόμματος την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης και εκτίμησε ότι «το βασικό είναι να βρούμε τον βηματισμό μας στην αντιπολίτευση που θέλουμε».

Τέλος ανέφερε ότι «όσοι μας προσκαλούν να διεκδικήσουμε κοινωνικούς χώρους που ήδη εκπροσωπούμε, πόσο μάλλον να μιμηθούμε τον Ανδρέα Παπανδρέου της δεκαετίας του 1980, δεν ξέρουν που πατούν και που βρίσκονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τι ζητούν οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ: Η αυτοκριτική και οι «κόκκινες γραμμές»

Το αιχμηρό σχόλιο Τσακαλώτου για τα γενέθλια του Άδωνι

Tags:
Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK