10:45 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς επέκρινε τους χειρισμούς που έγιναν το 2015 κατά τη διάρκεια της κρίσης τονίζοντας ότι εξαιτίας κάποιων μαθητευόμενων μάγων «το επίτευγμα της ισότιμης συμμετοχής μας στην Ευρώπη τέθηκε σε κίνδυνο».

Την ανάγκη δίκαιου επιμερισμού των βαρών και των πιέσεων στο μεταναστευτικό υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς προειδοποιώντας ότι «η Ευρώπη ή θα είναι αλληλέγγυα ή δεν θα είναι Ευρώπη».

Από το βήμα του 13ου συνέδριου της ΝΔ ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε στη στάση της Ελλάδας που όπως είπε στέκεται όρθια στο όνομα της Ευρώπης, ενώ τόνισε ότι σε λίγους μήνες η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή θα αναπτύξει φύλακες για την προστασία των συνόρων της.

Εκτίμησε ότι αυτή η κίνηση δείχνει τη βούληση της Ένωσης να φυλάξει «επιτέλους τα κοινά μας σύνορα».

«Η Ελλάδα είναι Ευρώπη και θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες ως Ευρώπη. Με όπλο τους εταίρους της. Η Μόρια μας πληγώνει βαθιά, αλλά οι φαιδρότητες των μπάρμπεκιου δεν είναι ανεκτές και συμβατές με ένα έθνος που παραδοσιακά ενσωμάτωνε τους πρόσφυγες» τόνισε.

Επέκρινε και τους χειρισμούς που έγιναν το 2015 κατά τη διάρκεια της κρίσης τονίζοντας ότι «το επίτευγμα της ισότιμης συμμετοχής μας στην Ευρώπη τέθηκε σε κίνδυνο όχι από δική μας ευθύνη αλλά εξαιτίας κάποιων μαθητευόμενων μάγων. Ευτυχώς απέτυχαν».

Υπογράμμισε τον ρόλο του τότε προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέροντας ότι κράτησε την Ελλάδα από τον γκρεμό.

Μιλώντας για τη σημερινή Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι «είμαστε όαση σταθερότητας στην ασταθή περιοχή μας. Είμαστε η πρώτη χώρα ανάχωμα στο λαϊκισμό».

Τέλος σημείωσε την ανάγκη για «αναπτυξιακό και επενδυτικό reset», και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων και θα ακολουθήσει το δρόμο που ακολούθησαν όλοι οι Έλληνες επιτρόποι μέχρι σήμερα.

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταναστευτικό, Νέα Δημοκρατία, Μαργαρίτης Σχοινάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK