00:43 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα θέσει το ζήτημα με τη συμπεριφορά της Τουρκίας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Τουρκία. Τι είπε για το κοινωνικό μέρισμα και περιορισμό διαδηλώσεων.

Μήνυμα ότι η Ελλάδα ξέρει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, έστειλε από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ προανήγγειλε ότι θα θέσει το ζήτημα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο και άσκησε κριτική στη Συμμαχία.

Μιλώντας στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ ότι «μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά άλλου μέλους της. Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφορα την πατρίδα μας».

Όπως είπε θα θέσει το ζήτημα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο και τόνισε ότι η Ελλάδα «ουδέποτε επεδίωκε ούτε επιδιώκει την ένταση στην περιοχή. Ξέρει όμως να υπερασπίζετε τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα».

Άφησε αιχμές για τα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι δεν ξεχνά τη συμπαράσταση του ΕΛΚ στη μετανάστευση και φύλαξη των συνόρων «αι αναρωτιέμαι ποια άλλη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης βρίσκεται με τόση συνέπεια πάντα δίπλα μας». 

Σε 200.000 νοικοκυριά το έκτακτο βοήθημα πριν τα Χριστούγεννα

Προανήγγειλε ότι σχεδόν 200.000 νοικοκυριά θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα.

«Θα αφορά μακροχρόνια άνεργους, πολύτεκνους και οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη ΑμΕΑ», ανέφερε.

Γενικότερα για την οικονομία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «όχι μόνο δεν παραλάβαμε πλεόνασμα αλλά βρήκαμε και δημοσιονομικό κενό 400 εκατ. ευρώ, όταν αναλάβαμε, και καταφέραμε να το καλύψουμε».

Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις

Πραονήγγειλε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την ανακοίνωση και τον προγραμματισμό των διαδηλώσεων, «με απόλυτο σεβασμό στα κατοχυρωμένα δικαιώματα».

Θα ρυθμίζεται, όπως ανέφερε, η χωροταξία ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες καθώς σημείωσε ότι χθες «κάποιοι λίγοι αποφάσισαν να ταλαιπωρήσουν του πολλούς και να κλείσουν τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας». «Δεν διστάζουμε να ενσωματώσουμε νέες πολιτικές» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μήνυμα Μητσοτάκη προς την Τουρκία από το Συνέδριο της ΝΔ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μακρόν: Έκκληση για βοήθεια μετά τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης

Tags:
Σύνοδος ΝΑΤΟ, ελληνοτουρκικά, ΝΑΤΟ, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK