17:57 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων βρίσκονται στα hotspots δεν είναι πια πρόσφυγες και είπε ότι η χώρα υφίσταται έναν «άτυπο λαθροεποικισμό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας άφησε πίσω του καμένη γη. Μας άφησε ναρκοθετημένη γη», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι οι πολίτες αποτιμούν θετικά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων για την κατάργηση του άσυλου στα Πανεπιστήμια και την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, αλλά και τη μείωση της φορολογίας.

«Σε ένα μόνο επικρατεί γενική δυσαρέσκεια, πρόκειται για το λαθρομεταναστευτικό, εγώ έτσι το λέω γιατί αυτό είναι. Αν ξεκινάμε διστάζοντας να πούμε την αλήθεια δεν θα πείσουμε τον κόσμο που ξέρει την αλήθεια» τόνισε.

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έκανε καλά που διευκρίνισε εξ αρχής ότι από το σύνολο όσων βρίσκονται στα hotspots σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα δεν είναι πια πρόσφυγες.

«Είναι μετανάστες που μπήκαν παράνομα. Άρα, είναι παράνομοι μετανάστες. Λαθρομετανάστες που πρέπει να τους ξεχωρίζουμε από όσους μπαίνουν νόμιμα γιατί αλλιώς αδικούμε τους νόμιμους μετανάστες», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «τους οφείλουμε φιλοξενία, σεβασμό και προστασία» και σημείωσε: «Όμως, αληθινοί πρόσφυγες, όπως ορίζονται από τη Συνθήκη της Γενεύης, είναι πια ελάχιστοι. Εμείς, άλλωστε, οι Έλληνες, είμαστε σε πολύ μεγάλο βαθμό παιδιά και εγγόνια προσφύγων και μεταναστών και είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε αυτό. Μικρασιάτες Έλληνες, που ήλθαν το '22, δεν έκαναν “εισβολή” στην Ελλάδα και οι Έλληνες που πήγαν τις επόμενες δεκαετίες μετανάστες, δεν μπήκαν παράνομα ως “εισβολείς” στις υπερπόντιες χώρες που τους υποδείχθηκαν».

Κριτική σε ΕΕ - ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην ΕΕ, κάνοντας λόγο για «ευρώ-γραφειοκρατία, που δεν μπορεί να διευθετήσει τι θα γίνει με τα 4.000 ασυνόδευτα παιδιά», προσθέτοντας πως «καλό είναι να μην μας κάνει υποδείξεις. Μαθήματα από “ανεύθυνους παρατηρητές”, που βλέπουν και σχολιάζουν από μακριά, δεν δεχόμαστε».

Καταλόγισε, δε, στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «άνοιξε τη στρόφιγγα», τονίζοντας πως τώρα τη στρόφιγγα την ελέγχει η Τουρκία, ενώ χαρακτήρισε πρόβλημα τις ανοικτές δομές μεταναστών κοντά σε κατοικημένες περιοχές και επεσήμανε ότι η χώρα υφίσταται έναν «άτυπο λαθροεποικισμό».

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, τη χαρακτήρισε εκ νέου απαράδεκτη και επιζήμια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Ευρώπη ή θα είναι αλληλέγγυα ή δεν θα είναι Ευρώπη

Κουμουτσάκος προς Ε.Ε. για μεταναστευτικό: Η ασφάλειά μας είναι και ασφάλειά τους

Tags:
μετανάστευση, παράνομη μετανάστευση, λαθρομετανάστευση, μετανάστες, πρόσφυγες, Προσφυγικό, μεταναστευτικό, Αντώνης Σαμαράς, ΝΔ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK