23:52 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τρία βασικά σημεία της στρατηγικής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων παρουσίασε ο υπουργός Επικρατίες Γιώργος Γεραπετρίτης, υπογραμμίζοντας ότι δεν χρειάζονται ενέργειες «εν θερμώ».

Τις συνεχόμενες προκλήσεις της Άγκυρας κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη στρατηγική που θα ακολουθήσε η κυβέρνηση και εστιάζεται σε τρία επίπεδα.

Το πρώτο βήμα είναι η διεθνοποίηση του ζητήματος των τουρκικών προκλήσεων, με τον πρωθυπουργό, όπως ενημέρωσε ο κ. Γεραπετρίτης, να θέτει το ζήτημα στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Σε δεύτερο στάδιο η Ελλάδα θα προχωρήσει στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος και τέλος η στρατηγική αποβλέπει στην συνολική αναβάθμιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, για να λειτουργήσουν καταλυτικά ως αποτρεπτικός παράγοντας.

Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν έχει σκοπό να εμπλακεί σε κάποιο θερμό επεισόδιο και ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ακραίες ενέργειες εν θερμώ για να αντιμετωπίσει τις συνεχόμενος προκλήσεις της Άγκυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βίντεο: Ο ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος RS-24 Yars μεταφέρεται σε υπόγεια πυραυλική βάση

Πύραυλος Topol-M χτύπησε δοκιμαστικό στόχο που βρισκόταν στην άλλη άκρη της Ρωσίας!

Tags:
πρόκληση, Κυβέρνηση, Ελλάδα, Αθήνα, Τουρκία, Άγκυρα, Γιώργος Γεραπετρίτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK