08:24 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα όσα δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών σχολίασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντορα Μπακογιάννη.

Θέση απέναντι στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά περί αποδέσμευσης από τη Συμφωνία των Πρεσπών πήρε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ FM», δεν γνωρίζει να υπάρχει τρόπος αποδέσμευσης από τη Συμφωνία των Πρεσπών, με βάση το διεθνές δίκαιο.΄

Μάλιστα, ερωτηθείσα γιατί ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει την άποψη αυτή η κα Μπακογιάννη απάντησε «ρωτήστε τον ίδιο».

Η βουλευτής, σχολίασε ακόμη τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά σχετικά με το μεταναστευτικό, σημειώνοντας πως αφού δεν κατέθεσε κάποια ουσιαστική πρόταση δεν εντοπίζει κάποια διαφοροποίησή από την κυβερνητική πολιτική. 

«Λεξιλόγιο χρησιμοποίησε διαφορετικό ο κ.Σαμαράς, λεξιλόγιο το οποίο στην πολιτική ξέρετε είναι πάντοτε εύπλαστο» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Μπακογιάννη.

«Πόντιος Πιλάτος το ΝΑΤΟ απέναντι στην Τουρκία»

Η πρώην βουλευτής σχολίασε ακόμη τη στάση του ΝΑΤΟ απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Το ΝΑΤΟ κρατάει τη στάση του Πόντιου Πιλάτου, ανέφερε και σημείωσε πως κρατάει αποστάσεις ενώ η χώρα περνάει μια πολύ δύσκολή κατάσταση και συμπλήρωσε:

«Τίθεται ένα θέμα από ένα μέλος του ΝΑΤΟ το οποίο αφενός παραβιάζει ευθέως και κατηγορηματικά τις αρχές του ΝΑΤΟ στη Συρία και κάνει μία επέμβαση στη Συρία η οποία είναι παντελώς αντίθετη με τις αρχές του ΝΑΤΟ, άρα το ερώτημα είναι αν κάποιος του απαντήσει εκεί, κι ορθώς το θέτει αυτό ο Μακρόν, αν κάποιος του πει για καθίστε κύριοι εμείς θα απαντήσουμε στην Τουρκία ενόπλως, το ΝΑΤΟ θα μπει να υποστηρίξει την επέμβαση στη Συρία; Διότι με βάση το καταστατικό του ένα μέλος του ενδεχομένως να δεχτεί μία πρόσθετη επίθεση;», δήλωσε.

Στη συνέχεια διερωτάται εάν το ΝΑΤΟ Θα έκανε συμφωνία με μία χώρα μη μέλος η οποία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

«Τι θα κάνει το ΝΑΤΟ; Θα κάνει πάλι τον Πόντιο Πιλάτο; Ποιος είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ; Τι μήνυμα στέλνουμε εμείς ως μέλη του ΝΑΤΟ προς όλες αυτές τις χώρες οι οποίες πιστεύουν ότι η συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ τους εξασφαλίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Άρα είμαστε σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας ο οποίος να αμφισβητεί ότι στην περίπτωση μίας σύρραξης, η Ελλάδα θα κρατηθεί από τις δικές της ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε.

Τέλος ξεκαθάρισε πως είναι υπέρ της λογικής της συνέχισης του διαλόγου με την Τουρκία.

Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, μεταναστευτικό, Προσφυγικό, ΝΑΤΟ, Αντώνης Σαμαράς, Ντόρα Μπακογιάννη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK