18:47 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
113
Βρείτε μας

Μήνυση κατά του Αντώνη Σαμαρά αλλά και του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη κατατέθηκε από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Tο Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι κατέθεσε μήνυση στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, η μηνυτήρια αναφορά αφορά τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στο 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Εκεί, ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στους πρόσφυγες, έκανε λόγο για «λαθρο-εποικισμό», ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας για τις προσφυγικές ροές, είπε πως «τίθεται θέμα "παράνομης εισβολής" στη χώρα από μετανάστες».

Προηγήθηκε μήνυση στην Κιβωτό του Κόσμου

Η Κιβωτός του Κόσμου σε επιστολή της πριν από μερικές μέρες τόνιζε ότι η δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών στο όρος Αίπος στη Χίο, κοντά στο Χωριό Παιδικής Προστασίας της Κιβωτού, θα αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων.

Έκανε λόγο για κινδύνους οι οποίοι «επιτείνονται λόγω του ότι η πλειοψηφία των μεταναστών είναι ενήλικοι και άγαμοι άνδρες, που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες με σημαντικές πολιτισμικές διαφορές (οπού π.χ. τα κορίτσια θεωρούνται γυναίκες σε αρκετά μικρότερη ηλικία) και ότι μεταξύ των κρατουμένων θα περιλαμβάνονται παράνομοι, εγκληματίες, πιθανώς, ακόμη και τρομοκράτες» με το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι να κάνει μήνυση για ξενοφοβικές και ισλαμοφοβικές αναφορές της Κιβωτού.

Tο Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι κατηγορεί τους δύο πολιτικούς για διασπορά ψευδών ειδήσεων με ρατσιστικό κίνητρο και δημόσια προτροπή σε διακρίσεις και μίσος κατά των προσφύγων.

Η δήλωση του Σαμαρά ήταν η ακόλουθη: «Από το σύνολο όσων βρίσκονται παγιδευμένοι στα hot spots σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα δεν είναι πια πρόσφυγες. Είναι μετανάστες που μπήκαν παράνομα. Άρα, είναι παράνομοι μετανάστες. Λαθρομετανάστες… Μπήκαν παράνομα ως «εισβολείς»…  Αληθινοί πρόσφυγες, όπως ορίζονται από τη Συνθήκη της Γενεύης, είναι πια ελάχιστοι… Η χώρα μας υφίσταται πλέον ένα άτυπο λαθρο-εποικισμό».

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνέντευξη στον ANT1, δήλωσε, μεταξύ άλλων ότι: «Τίθεται θέμα "παράνομης εισβολής" στη χώρα από μετανάστες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σαμαράς: Η χώρα υφίσταται άτυπο λαθροεποικισμό - Εγώ το λέω λαθρομεταναστευτικό

Μπακογιάννη για Σαμαρά: Έχει το δικό του λεξιλόγιο στο μεταναστευτικό

Tags:
ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, Αντώνης Σαμαράς, πρόσφυγες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK