06:14 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σειρά συναντήσεων με διεθνείς επενδυτές από funds και εταιρείες του κλάδου των υποδομών είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το πρωί στο Λονδίνο.

Με επενδυτές από μεγάλα funds αλλά και σημαντικές εταιρείες από τον τομέα των υποδομών συναντήθηκε σήμερα στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Goldman Sachs και ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απηύθυνε κάλεσμα στους επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή η χώρα απολαμβάνει τα αγαθά της πολιτικής σταθερότητας καθώς, όπως είπε, έχει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση που στηρίζει τις επενδύσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σημείωσε δε ότι οι δείκτες καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης καθώς και το κλίμα αισιοδοξίας στην ελληνική οικονομία «μας προδιαθέτουν για υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τις επίσημες προβλέψεις».

Ανέφερε ακόμη πως οι πολίτες της χώρας μετά από δέκα χρόνια κρίσης και θυσίες είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων που μπορούν να ενισχύσουν τις επενδύσεις.

Στη συζήτηση βρέθηκαν στο επίκεντρο τομείς όπως οι «πράσινες» επενδύσεις, οι υποδομές, ο τουρισμός και τα logistics.

Όσον αφορά τις υποδομές συζητήθηκε οι μεγάλες επενδύσεις όπως το «Ελληνικό» και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα δίκτυα.

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για το τρίπτυχο της αλλαγής του δημοσιονομικού μείγματος με μείωση των φόρων, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά και των τραπεζών με την υλοποίηση του σχεδίου «Ηρακλής» για μείωση των «κόκκινων» δανείων.

Οι επενδυτές με τη σειρά τους κατέθεσαν σειρά ερωτημάτων στον πρωθυπουργό για θέματα όπως η απλοποίηση των διαδικασιών για έγκριση των επενδύσεων, το πρόγραμμα της κυβέρνησης για μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών κ.α.

Tags:
Ανάπτυξη, Goldman Sachs, funds, συνάντηση, επενδυτές, Λονδίνο, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK