16:20 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ (28)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Sputnik ζήτησε από τον καθηγητή διεθνούς πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη να σχολιάσει τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν. Πως είδε το κλίμα, ο κορυφαίος διεθνολόγος.

Μετά από μία ώρα και 30 περίπου λεπτά ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επι τάπητος τέθηκαν μεταξύ άλλων, η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης, το προσφυγικό. «Οι δύο πλευρές ωστόσο, συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της συνάντησης.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν, ο καθηγητής διεθνούς πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης επισημαίνει στο Sputnik: 

«Ηταν μια εθιμοτυπική συνάντηση, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Η Αθήνα φαίνεται ότι ήλπιζε σε μια κίνηση που θα βοηθούσε στη βελτίωση του κλίματος των δύο χωρών που έχει οξυνθεί. Είναι μάλλον μια εξωπραγματική προσέγγιση γιατί όσο και να προσπαθήσουμε, το πρόβλημα δεν λύνεται με συναντήσεις.

Όσο καλή διάθεση και να υπάρχει από την ελληνική πλευρά, δεν ισχύει το ίδιο και για την τουρκική. Οι Τούρκοι παραμένουν αμετακίνητοι στην επεκτατική πολιτική τους η οποία είναι γνωστή εδώ και χρόνια.

Διεκδικούν το μισό Αιγαίο και την κυριαρχία γύρω από την Κυπριακή ΑΟΖ. Η Τουρκία μπορεί να συνετιστεί μόνο με συγκεκριμένα μέτρα. Διεθνείς συμμαχίες που θα την απομονώσουν και κυρώσεις που θα προκαλέσουν εσωτερική κρίση και θα δυσκολέψουν την κατάσταση της οικονομίας της. Μόνο τότε μπορεί να αναγκαστεί να συνετιστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΝΑΤΟ: «Το μεγάλο μας τσίρκο» στις τελευταίες παραστάσεις του

Θέμα:
Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ (28)
Tags:
συνάντηση, Ερντογάν, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK